BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  GÜNCEL

BDP'lilerin çadırlarına sürpriz ziyaretçi!

Şırnak'ta PKK'lıların çekilmesini izlemek için BDP'li kadınların kurduğu çadırları öyle isimler ziyaret etti ki...

Abone ol

Japonya'nın Ankara Büyükelçiği Savunma Ateşesi Taiza Fuyıta, Büyükelçilik Başkatipi Katsuyori Kawonu'nun da aralarında bulunduğu heyet Şırnak'ta PKK'lıların çekilmesini izlemek için BDP'li kadınların kurduğu çadırları ziyaret etti.

Savunma Ateşesi Taiza Fuyıta, "Japonya olarak barış sürecini yüzde 100 destekliyoruz" dedi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiği Savunma Ateşesi Taiza Fuyıta, Büyükelçilik Başkatipi Katsuyori Kawonu, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansa Başkanı Saıto Akio, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Proje Danışmanı ve Van'daki depremde çöken Bayram Oteli enkazından yaralı kurtulan Konnai Miyoki, Şırnak'ta ziyaretlerde bulundu. Önce Belediye Başkan Vekili Tamer İdin'i makamında ziyaret eden Japon heyetinde yer alan Savunma Ateşesi Taiza Fuyıta, "Biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, Nusaybin Belediyesi'nin ardında Şırnak Belediyesi'ni de ziyaret ettik. Buradan da Hakkari, Yüksekova ve Van Belediyesini ziyaret edeceğiz. Buradaki amacımız bölgedeki çözüm sürecini yakında ve yerinde görmek için ziyaret ediyoruz" dedi.

'İNŞALLAH SÜREÇ HAYIRLI OLUR'

Japon heyet daha sonra BDP'li ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınların Cudi Dağı ile Bestler Dereler bölgesinin kesiştiği Balveren Beldesi'nin dağlık alanında PKK'lıların geri dönüşlerini izlemek için kurduğu çadırı ziyaret etti.

Çadırlarda heyeti karşılayan BDP İl Başkan Yardımcısı Heme Akdi, ziyaretten memnun olduklarını belirterek, "Meydana gelen barış süreci nedeniyle PKK'nın sınır dışına çıkışı ve operasyonların önüne geçmek için yaklaşık 1 aydan beri bu çadırı kurduk. Bölgede meydana gelebilecek olumsuz bir durumu izlemek için buradayız. İnşallah süreç hepimiz için hayırlı olur" dedi.

'YÜZDE 100 DETEKLİYORUZ'

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Savunma Ateşesi Taiza Fuyıta ise, "Japonya olarak barış sürecini yüzde 100 destekliyoruz" dedi. Japon heyet daha sonra Hakkari'ye hareket etti.