BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  DÜNYA

İstanbul’u çölden gelen toz bulutları sardı

Bahar aylarında alçak basınç ve yüksek rüzgarların etkisiyle Marmara’nın güneyi ve İç Anadolu’nun batısından taşınan toz bulutları İstanbul’...

Abone ol

Bahar aylarında alçak basınç ve yüksek rüzgarların etkisiyle Marmara’nın güneyi ve İç Anadolu’nun batısından taşınan toz bulutları İstanbul’da da görüldü.
Bahar aylarında alçak basınç ve yüksek rüzgarların etkisiyle Marmara’nın güneyi ve İç Anadolu’nun batısından taşınan toz bulutları İstanbul Boğazı’nı da sardı. Mega kentin üzerini bir sis bulutu gibi saran toz bulutları özellikle boğazda puslu bir görünüm oluşturdu. Toz bulutları nedeniyle Çamlıca Tepesi ve çevreleri adeta görünmezken, vatandaşlar ise toz bulutlarını Çamlıca’daki inşaat çalışmalarına bağladı. Vatandaşlar, “Çamlıca Tepesi’nden geliyor şu anda. Oradaki bütün ağaçları kestiler. Yıkımdan dolayı geliyor bütün ağaçlar kesildi” dedi. Bir başka vatandaş ise bugün toz bulutlarının etkisini daha da arttırdığını belirterek, “Astımı olana çok dokunuyor” diye uyarıda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara’nın güneyi ve İç Anadolu’nun batısı için toz bulutları uyarısı yapmıştı.
(İHA)