BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Öcalan yürüyüşüne tam destek

BDP, Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmemesini protesto amacıyla Gemlik'e yapacağı yürüyüşe destek kararı aldı.

Abone ol

BDP Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nun (TUHAD-FED), Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmemesini protesto amacıyla Gemlik'e yapacağı yürüyüşe destek kararı aldı.

Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü konusunda önemli bir aktör olduğunu belirten BDP, "Onun bu rolünü oynayabilmesi için güvenliğinin ve özgürlüğünün sağlanması, barış ve diyalog kanallarının açılması gerekir" dedi.

BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, TUHAD-FED'in 9 Ekim'de Gemlik'e yapacağı yürüyüşün önemli olduğu ve desteklendiği belirtilerek şöyle denildi:

"İmralı'da ağırlaştırılan tecrit uygulaması, çatışmalı süreci derinleştirmekte, demokratik çözüm sürecinin önünü tıkamakta, barış çabalarını heba etmektedir. Hükümetin bu tecrit politikasını aylardır ısrarlı bir biçimde sürdürüyor olması, gerilimi ve kaygıları giderek tırmandırmaktadır. Hükümetin bu çözüm karşıtı politikaları karşısında bizler halkımızla birlikte demokratik çözüm için mücadele etmeye, barış için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Böylesi bir süreçte Gemlik'e yapılacak olan kitlesel yürüyüş, tıkanan sürecin, müzakerelerin ve barışın önünü açmayı hedefleyen önemli bir demokratik etkinliktir, önemli bir duyarlılıktır, barışçıl bir reflekstir."

ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKASINI TERK EDİN

"BDP olarak biz bu yürüyüşü sahipleniyor ve destekliyoruz" denilen açıklamada Öcalan'la diyalogun önemli olduğu ifade edilerek şöyle devam edildi:

"Sayın Öcalan Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü konusunda önemli bir aktördür ve barış konusundaki rolü her kesim tarafından kabul görülen bir gerçektir. Onun bu rolünü oynayabilmesi için güvenliğinin ve özgürlüğünün sağlanması, barış ve diyalog kanallarının açılması gerekir. Hükümeti de İmralı konusunda izlediği bu çözümsüzlük politikasını biran önce terk etmeye ve meydanların sesine kulak vermeye çağırıyoruz."