BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'den ilginç Dolmabahçe iddiası

BDP Meclis Üyesi Halil Aksoy, Erdoğan ve Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de DTP'yi bitirmek için görüştüklerini iddia etti.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Beyoğlu İlçe Örgütü törenle hizmete açıldı. BDP Meclis Üyesi Halil Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, Dolmabahçe görüşmesinde kendilerini bitirmeyi konuştuklarını iddia etti.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasından sonra bu parti merkezlerinin BDP'ye geçişleri sürüyor. Eski DTP Beyoğlu İlçe Örgütü de BDP tabelası asıldıktan sonra açılışı yapıldı. Yaklaşık 50 kişilik BDP'linin katılımıyla gerçekleştirilen törende eski DTP İstanbul İl Başkanı ve BDP Meclis Üyesi Halil Aksoy bir konuşma yaptı. Aksoy, Kürtçe olarak başladığı konuşmasını 'herkes anlasın diyerek' Türkçe devam ettirdi.

Aksoy, tartışmalara neden olan Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesine değindi.
Aksoy, "Dolmabahçe görüşmesini hala açıklamadılar; ancak orada şunu görüştüler. Asker dağı vuracak, Başbakan da sivil güçleri kaldıracak. Elbirliği ile hem dağı hem de sivili kaldırmak istediler. Operasyon yaptılar, gittiler 3-5 gün sonra tekrar döndüler. Baykal, 'neden erken geldiniz' diye eleştirdi." dedi.

Aksoy, KCK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle partisine bağlı belediye başkanlarının gözaltına alınmasını da eleştirdi.

Aksoy, "Eğer onlar KCK'lıysa biz de KCK'lıyız. Birine PKK'lı diyeceksiniz onu kapatacaksınız, birine KCK'lı diyeceksiniz engelleyeceksiniz, bir başkasına başka bir şey diyerek yolunu kapatacaksınız. Peki siyaseti nerede yapılacak?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, ilçe örgütünün açılışı gerçekleştirildi. Müzik eşliğinde bir süre halay çeken partililer, sık sık terör örgütü lehine slogan attı.