BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Erdoğan'a İsrail tepkisi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,hükümetin İsrail konusundaki politikasını eleştirdi

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan’ın İsrail politikası konusunda ne yaptığını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, “Barış desen barışı yapamıyorsun, savaş desen savaşı yapamıyorsun; postanı da kimse dinlemiyor, ciddiye almıyor. Barış için neler yapacaksın onu ortaya koy, savaş naraları atıyorsan da gereğini yap” dedi.

Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulunan BDP'li vekil '' Gaz veriyorsun, başka bir şey yapmıyorsun. Gazze’ye gaz verme, Gazze’ye gaz vermekle bir yere varamazsın. '' dedi.

Tan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze saldırılarına değindi. Bu saldırıyı kınadıklarını belirten Tan, hükümetin bu konudaki politikasını da eleştirdi. Gelinen noktada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ne yaptığını anlayabilmenin mümkün olmadığını belirten Tan, “İktidara gelmeden önce ABD’de Dünya Yahudi Kongresi’nde ödül alan ilk Müslüman lider unvanını kazanmıştır. Kapalı kapılar arkasında neler neler konuşmuştur, bunları da açıklamamaktadır. BOP’in destekçisi olmuştur. Ama bugün gelinen noktada da ne yaptığını kendisi de bilmemektedir. Bugün Ortadoğu’da ifrat ve tefritten uzak, demokrat, adil, bir Müslüman kimliğiyle, doğruları söyleyen, oyun kuran, başvurulan ve sorun çözebilen bir siyasi iktidar olma vasfını da yitirmiştir. Aklını başına al. Bir gün gelip ödül alıyorsun, ondan sora posta koyuyorsun. Posta koyuyorsun ama hiçbir şey yapmıyorsun. İsrail ile savaşan bir cumhurbaşkanı olan Mısır bugün arabulucu, sorun çözücü bir rolde; peki sen neredesin, sen hangi roldesin? Barış desen barışı yapamıyorsun, savaş desen savaşı yapamıyorsun; postanı da kimse dinlemiyor, ciddiye almıyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın barış için yapabileceği neyse onu yapması, savaş diyorsa da gereğini yapması gerektiğini belirten Tan, “Peki ne yapıyorsun? Bu boş bağırıp çağırmaların da kimseye faydası yok. Hiçbir netice elde etmenin de imkanı yok” dedi.

GAZZE’YE GAZ VERME

Başbakan Erdoğan’ın hem barışı hem da savaşı yapamadığı için komik duruma düştüğünü savunan Tan, “Bunun halk arasında bir karşılığı var; gaz verme. Gaz veriyorsun, başka bir şey yapmıyorsun. Gazze’ye gaz verme, Gazze’ye gaz vermekle bir yere varamazsın. Yapacağın neler var, onları ortaya koy. Barış için neler yapacaksın onu ortaya koy, savaş naraları atıyorsan da gereğini yap” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ‘gürlediğini’ ama yağmadığını ifade eden Tan, “Mavi Marmara var; ne yaptın? Onun için bu kuru gürültüye dayalı AKP dış politikası iflas etmiştir. İsrail’de de Filistin’de de, Suriye’de de, Irak’ta da iflas etmiştir. Sen Ortadoğu’da yolunu şaşıran şaşkın ördek yavrusuna dönersin, şaşkın ördeklerin varacağı yer de avcıların sofrasıdır” dedi.

MUHARREM İNCE İSTİFA EDECEKSE ONLAR DA ETSİN

Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP’li Muharrem İnce’nin cinsel taciz suçlamasından aklanana kadar istifa etmesi yönündeki çağrısını da değerlendirdi. Tan, “Sayın Arınç, İnce’ye hakkında düzenlenen fezlekeyle ilgili ithamlarda bulunmuştur. Peki AK Partili milletvekillerinin hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma, devlet malını çalma’ konusunda kaç tane dosya var? Kaç tane AK Parti milletvekili hakkında dolandırıcılıktan, hileli iflastan, ihaleye fesat karıştırmaktan verilen hükümler Yargıtay’da bekliyor. Bunları açıklasın, İnce istifa edecekse onlar da etsin” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan hakkında da fezlekeler bulunduğunu belirten Tan, “Fezlekeler üzerinden tartışma yapılıyorsa durum Başbakan için de aynıdır. İhaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk konularında fezlekeleri vardır” dedi.