BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.389,05
HABER /  POLİTİKA

BDPden dünya kamuoyuna çağrı

BDP belediye başkanlarının gözaltına alınmasını dünyaya şikayet etti. "Sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dış İlişkiler Komisyonu, AKP hükümetinin Kürt sorununu Kürtsüz çözme anlayışının Türkiye’yi savaşa sürüklediğini iddia etti, uluslararası kamuoyunu haksız ve hukuksuz saldırılara karşı demokrasiden ve çok seslilikten yana bir tutum sergilemeye çağırdı.

BDP Dışişleri Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 14 Nisan 2009’da başlayan operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, "AKP hükümeti bir yandan “demokratik açılım” söylemi ile Türkiye ve dünya kamuoyunu yanıltırken diğer yandan da Kürt halkının siyasi iradesine karşı saldırılarını artırmıştır" eleştirisi getirildi.

Kapatma sonrası BDP'de siyasi mücadeleye devam kararının ardından gelen operasyonun provokasyon olarak nitelendirildiği açıklamada operasyonun da AKP hükümetinden bağımsız olmadığı ileri sürüldü.

"BDP olarak bu yaşanan saldırıların Türkiye de yaşanan kriz ve kaosu derinleştireceği, şiddeti tırmandıracağı kaygısını bir kez daha paylaşmak istiyoruz" denilen açıklamada çözüm için şu çağrı yapıldı:

"Çözüm Kürt halkının siyasi iradesini gözaltına alıp tutuklamak değil Kürtlerin iradesini tanıyarak Kürt sorunun çözümünde muhatap almaktır.

Sorumluluğumuzun bir gereği olarak Türkiye ve dünya kamuoyunu uyarmak istiyoruz. AKP hükümeti’nin Kürt sorununu Kürtsüz çözme anlayışı Türkiye’yi savaşa sürüklemektedir. Türkiye’de yaşanacak gerginlik başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyayı olumsuz etkileyecektir. Bu bağlamda, uluslararası kamuoyunu, bu haksız ve hukuksuz saldırılara karşı demokrasiden ve çok seslilikten yana bir tutum sergilemesinin hayati olduğunu düşünüyoruz.

BDP’ye ve sivil toplum kuruluşlarına karşı yürütülen bu operasyonların derhal sona erdirilmesi için tüm demokratik kamuoyunu seslerini yükseltmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz."