BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.393,26
HABER /  SPOR

Yıldırımdan rakiplere sürpriz öneri

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan şaşırtan öneriler. Başkan tribünleri rakip taraftarlara açmak istiyor.

Abone ol

BEKO Basketbol Ligi’nde hafta sonu oynanacak Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka maçının İl Spor Güvenlik Toplantısı’na, sürpriz biçimde Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım da katıldı.

Yıldırım’ın toplantıya gitme amacı, Beşiktaş karşılaşmasıyla ilgili düzenlemede sahaya en yakın bölüme Emniyet tarafından seyirci alınmaması fikrine karşı çıkmaktı. Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre başkan, toplantıda hem tüm spor kamuoyu adına vicdan muhasebesi yaptı hem de tarihi öneriler sundu.

YÜZDE 5'LİK SINIR KALDIRILSIN
Yıldırım’ın en çarpıcı önerisi, futbol maçlarında rakip taraftara statlarda yüzde 5’lik yer ayırma uygulamasının kaldırılmasına yönelikti. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı, “Tribünlerde şiddetin oluşmasında hepimiz sorumluyuz. Sadece bir kulüp ya da tribünlerdeki seyirciler değil. Başkanları, yöneticileri, medyası, Emniyet’i... Şu masa etrafında bulunan herkes... Bu yüzden bu işi çözecek olan bizleriz. Bu taşın altına artık elimizi koymalıyız, yoksa tarih bizi yargılar. Spor güzelliği seyirci ile ortaya çıkar. Ben taşın altına elimi sokuyorum. Herkesin de sokmasını istiyorum. Ben kendi taraftarıma sahip çıkacağıma dair söz veriyorum. Eski günlere dönebilelim ki iki
takım taraftarları iç içe maç izlesin. Ben yüzde 5’lik sınırlamaya karşıyım. Kaldıralım bunu, kim daha çok taraftar getirebiliyorsa getirsin. Sonuç ortada, bu yasakçı uygulamalarla şiddet daha da körüklendi” dedi.

"TÜRKİYE HER ŞEYE HAZIR"
F.Bahçe Başkanı’nın bu sürpriz önerisine, Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu ve Emniyet’ten “Başkanım düşünceleriniz güzel ama buna henüz ne biz hazırız ne de Türkiye” yanıtı geldi. Bunun üzerine tekrar söz alan Yıldırım, “Ben Saracoğlu’nda tel örgüleri kaldırıyorum’ dediğimde de aynı cümleleri duymuştum. ‘Türkiye buna hazır değil. Olmaz, olay çıkar, çok kan dökülür’ dediler. Peki ne oldu? Tel örgüyü kaldırdığımdan beri sahaya atlayanlar mı oldu? Kimse atlamadı, atlamaz da” şeklinde fikrini savundu.

BEŞİKTAŞ'TAN DESTEK
Aziz Yıldırım’ın sözlerine ezeli rakipleri Beşiktaş’tan da destek geldi. Toplantıda Beşiktaş kanadını temsil eden yöneticiler, “Aziz Bey doğru söylüyor. 2004-05 sezonunda basketbol maçlarımız için kombine yaptık ve bin 500 adet sattık. Ama kombineyi desteklemeyince bu yıl ancak 75-80 tane satabildik. Basketbol seyircisi yerine futbol seyircisi salonlara gelince olaylar arttı” sözleriyle Yıldırım’a hak verdi.

TARAFTAR UYGULAMASI NASIL ?
* Basketbolda son dönemlerde İstanbul’daki derbi maçlarda olaylar çıkması nedeniyle rakip takımın seyircileri salonlara alınmıyor.
* Futbolda rakip taraftarlara stadın kapasitesinin yüzde 5’i oranında bilet veriliyor.
* Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmalarında kulüplerin anlaşmaları nedeniyle rakip takım taraftarları stada alınmıyor.

"BEŞİKTAŞ MAÇIYLA BAŞLASIN"
Aziz Yıldırım’ın toplantıdaki önerileri yüzde 5’le sınırlı kalmadı. F.Bahçe Kulübü’nün başkanı, “Bu hafta pazar günü oynanacak Beşiktaş maçıyla birlikte başlayalım. Rakip seyirci de gelsin. Basketbol karşılaşmalarına uzun süredir rakip taraftar alınmıyor. Bu iyi bir durum değil. Bir an önce bunu düzeltmeliyiz” diye konuştu. Ancak Emniyet görevlileri bu kadar kısa bir sürede güvenlik konusunda önlemleri alamayacaklarını kaydederek öneriyi reddetti. Yıldırım’ın toplantıdan ayrılmasının ardından, Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu ve Beşiktaş yöneticileri bir süre daha Fenerbahçe Başkanı’nın önerileri üzerinde durdu.