BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DİSKten TEKEL işçilerine destek

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş'in Tekel işçileriyle dayanışma için destek vereceklerini bildirdi.

Abone ol

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş'in Tekel işçileriyle dayanışma icin bir saat geç iş başı yaparak gerçekleştirdiği "Çalışmama Hakkını Kullanma" eylemine, üyelerinin de destek verdiğini bildirdi.
Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü garajı önünde gerçekleştirilen dayanışma eyleminde konuşan Çelebi, işçi sınıfının ortak sorunlar karşısında ortak davranış göstermesinin önemine işaret etti.

Çelebi, Türk-İş'in Tekel işçileriyle dayanışma icin bir saat geç iş başı yaparak gerçekleştirdiği "Çalışmama Hakkını Kullanma" eylemine, üyelerinin de destek verdiğini bildirdi. Eylemin bazı iş yerlerinde değil, bütün sektörlerde etkin bir katılımla gerçekleşmesini istediklerini kaydeden Çelebi, bunun haksızlıklara karşı iyi bir yanıt olacağını söyledi.

Kriz, özelleştirmeler, işsizlik, istihdam sorunu, asgari ücretin belirlenmesi, kıdem tazminatı, eğitim ve sağlık hakları konusunda işçi sınıfının sorunlarının ortak olduğunu ifade eden Çelebi, "Ortak sorunlara karşı mücadelenin de ortak olması esastır. Haksızlıkları engellemenin tek yolu, tüm emekçileri, emek örgütlerini ve emek dostlarını tek bir vücut halinde organize ederek, işçi sınıfının birleşik mücadelesini yükseltmektir. Ülkemizin bütün demokrasi güçlerini, emekçilerini, emek dostlarını, aydınlarını, gençlerini, kadınlarını, işçilerini ve işsizlerini 'hepimiz tekel işçisiyiz' demeye çağırıyoruz"dedi.