BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Boykottan dönüş yok çıkışı

BDP, Başbakan Erdoğan'ın 3 Eylül'de Diyarbakır'da vereceği mesajları beklemekten vazgeçti.

Abone ol

BDP'nin referandum tavrına Başbakan Erdoğan'ın 3 Eylül'de Diyarbakır'da yapacağı mitingdeki mesajlara göre, şekil vermesi bekleniyordu. Ancak bu miting gerçekleşmeden BDP tavrını netleştirdi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Demirtaş Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında boykot kararından geri dönüş olmadığını açıkladı.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasıyla ilgili bir beklentileri olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Başbakan şimdiye kadar meydanlarda söyleyeceğini söylemiştir. Ne biz ne de Diyarbakır halkı Başbakan'ın söylediklerini merak ediyor. Başbakan zaten 'tek dil, tek millet, tek bayrak, tek vatan' sözleri ile söyleyeceklerini söyledi. Bunun dışında başka bir şey söylemesi aldatma olur"


İKİ GÜN ARAYLA AK PARTİ- BDP MİTİNGİ

Boykot ısrarından geri dönmeyen BDP referanduma sayılı günler kala çalışmalarını daha da hızlandırma kararı aldı. "Aktif boykot" çalışması diyerek faaliyetleri arttıran BDP 1 Eylül'de Dersim ve Batman, 3 Eylül'de Van, 4 Eylül'de İzmir, 5 Eylül'de İstanbul ve Diyarbakır, 6 Eylül'de Adana, 7 Eylül'de Bingöl'de miting yapacak.

BDP'nin Diyarbakır mitingi Başbakan Erdoğan'ın yapacağı mitingden iki gün sonra gerçekleşecek. BDP'nin bu mitingde güç gösterisi yapması sürpriz olmayacak.