BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yüzde 70 evet bekleyen CHP'li başkan

Manisa Saruhanlı İshak Çelebi beldesinin CHP Teşkilat Başkanı Ersin Adatepe'den şaşırtan referandum tahmini.

Abone ol

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı İshak Çelebi beldesinin CHP Teşkilat Başkanı Ersin Adatepe, 12 Eylül'de yapılacak referandumda yüzde 70 "evet" çıkacağını iddia etti.

Kendisinin de "evet" oyu kullanacağını açıklayan Adatepe, "AK Parti, sekiz yılda imkansızı başardı. Diğer partilerse hep lafta kaldı, icraatlarını göremedik" diyerek kendi partisini eleştirdi.

21 yıllık CHP'li olduğunu fakat artık partilerinden soğutulduklarını belirten Belde Başkanı Adatepe, referandumda teşkilat üyelerinin de "evet" demeyi düşündüğünü anlattı.

AK PARTİ İMKANSIZLARI BAŞARDI

Bu ifadeleri kullanırken AK Parti'den hiçbir menfaat beklemediğinin altını çizen Ersin Adatepe, "Gözle görünen bütün güzelliklere 'evet' diyoruz. Geçmişteki olayların üstünün kapanmamasını istiyoruz. Hükümetin tavırlarını, yaptığı işleri beğeniyoruz. Her ne kadar karşıt parti de olsak, görünen köy kılavuz istemiyor. Her yerde AK Parti sayesinde daha çok imkân oldu. Ben 21 senedir CHP'deyim. Şu anda yapılanlara bakıyorum, AK Parti sekiz yıl içinde imkansızları başardı. Yaptıkları en güzel şey dereferandum oldu. Bu değişiklikle Türkiye yeniden yenilenecek" şeklinde konuştu. Adatepe, verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen CHP'nin, kendilerinin söylediğini de dikkate almadığını ve tabanı hor gördüğünü vurguladı.