BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP o konuyla ilgili tek kelime etmedi

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak grubunun toplantısında her konuya değindi ama fezleke konusunu es geçti

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP'lilerin her fırsatta 'dokunulmazlığımızı kaldırın' isteğine jet yanıt geldi.  BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekeler bugün Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

BDP'LİLERİN FEZLEKERİ MECLİS'TE

BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekeler Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

26096.jpg


BDP'NİN RESTİNE ERDOĞAN'DAN REST
BDP'lilerin her fırsatta "dokunulmazlığımızı kaldırın" isteğine, Erdoğan'dan cevap geldi! Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamasında ilk kez dokunulmazlık konusunda net konuşan Erdoğan, BDP'li Özdal Uçar'ı kastederek"o zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırarak cevap vereceğiz" diye konuştu.

26051.20121127135104.jpg

Grubunun toplantısında konuşan BDP Eşbaşkanı Kışanak Suriye'den, Roboski'ye, açlık grevlerinden, kadına şiddete kadar birçok olaya değindi ama beklenen açıklamayı yapmadı.

Kışanak haklarında Meclis'e gönderilen fezleke ile ilgili kürsüde tek bir cümle konuşmadı.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak grubunun toplantısında konuştu. İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

Roboski asla üzeri kapatılamayacak failleri gizlenemeyecek halkın vicdanınından kaçırılamayacak açık bir hakikattır.

KATLİAM EMRİNİ VEREN ANKARA'DIR

Bu katliamın emrini verenler Ankara'dadır. Başbakanlık'tadır, Genelkurmay'dadır. Bu hakikat bu katliamı işleyenlerin peşini bırakmayacak.

Oyalayarak kurtulacaklarını zannetmesinler.Parlementodaki tüm partileri herkesi Roboski'li ailelerin sesini duymaya davet ediyoruz.

Türkiye'de inanç özgürlüğü konusunda büyük sorunlar yaşayan Alevi yurttaşlarımızın 12 İmam orucu dün sona erdi. 12 imam orucu bir yas orucudur. Muharrem ayı yas orucudur. Alevi toplumu bu senede yasını tuttu.

Alevilik adaletin peşinde cesaretle gidenlerin yoludur. Bu yol insanlığa çok şey kattı.

Kerbela'da katledinleri saygıyla anıyoruz. Kerbela katliamı insanlık için büyük derstir.

Kürtlerin siyaset yapma hakkı, kendilerini ifade etme hakkı önemli ve hepimizin katkı sunması gereken konudur. AKP bu konuda da adaleti katleden günümüzün yezidleri olma anlayışı ile bu yaklaşımından birşey değiştirmiyor.

KÜRTLERİN SİYASETTE VAR OLMA HAKKINI GASP EDİYOR

Van ve Iğdır'daki gözaltı operasyonlarda çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındılar.

Bu nasıl ziniyettir! Kesintisiz şekilde Kürtlerin demokratik siyasette var olma hakkını gasp etmek için bu yaklaşımını sürdürüyor.

AKP DARBECİ ZİHNİYETİN BUGÜNKÜ TEMSİLCİSİDİR

Kadınların siyasete katılımını terörize edeceksin, yönetime katılma hakkını gasp edeceksin halkın oyları ile seçilmiş insanları cezaevine koyacaksın. Sonra da barıştan konuşacaksın. Bu nasıl iki yüzlülük. Darbeci zihniyetin bugünkü temsilcileridir.

AKP İKİ YÜZLÜDÜR

Biz artık cezaevinde tutuklu arkadaşlarımızı sayamaz olduk. Bu çözüme giden yola dinamit döşemek değildir de nedir. AKP iki yüzlüdür, sahtedir çözüme giden yolu kapatan yaklaşımdır. Biz bu gözaltıları kınıyoruz.

İLGİNÇ SURİYE İDDİASI

Suriye'de yaşanan gelişmeler...Bu konu Türkiye kamuoyunun gözünde yeterince gerçeklerle karşılaştırılmayan durum. Karşımızda nasıl Suriye var? Suriye'nin geleceği ne olacak? Oradakiler nasıl yaşayacak? gibi siyasi politika yok.

Son olarak Ceylanpınar'da yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek istiyorum. Türkiye'de haberler Suriye'de çatışma var, top mermileri Türkiye'ye geliyor diye bu konuyla ilgilenmeye başladı.

Asıl şudur AKP hükümeti güvenlik kuvvetlerinin bilgisi dahilinde El Kaide'ye bağlı iki grubu silahlandırılarak Ceylanpınar'dan onların gözetiminde Serikaniye geçirilerek çatışma çıkartılmıştır. Bunun görgü tanıkları var.

ARAPLARI KÜRTLERE SALDIRIYA TEŞVİK ETMİŞLERDİR

Bu çatışmalar giderek etnik çatışmaya doğru yol almasına teşvik edilmiştir. El Arabiye TV'ye katılan bir kişi oradaki farklı etnik grupları Arapları Kürtlere saldırıya teşvik etmiştir.

Kürtlere karşı katliam yapılması için saldırgan çağrı yapmıştır. Bu Türkiye'nin eline silah verip karşıya gönderdiği kişilerden biridir.

Bu çeteler sivil insanı katletmiştir. Siyasi cinayet işlenmiştir. Bu cinayetin sorumlusu AKP hükümetidir.

Bu çete mensupları Ceylanpınar'a geçirilerek tedavi altına alınmıştır. Kürt yurttaşların sınırdan geçirilmesine izin verilmemiştir.Kürtler içeri alınmamıştır.