BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

BDP il binasına kurşunlamaya gözaltı

Malatya'da BDP il binasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Malatya Emniyet Müdürlüğü, BDP İl Başkanlığı binasına silahla ateş açıldığı iddiasıyla ilgili, tabancayla etrafa gelişigüzel ateş açan ve özürlü raporu bulunan alkollü bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
 
Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, ''İlimiz BDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi üzerinde bir şahsın tabancayla etrafa gelişigüzel ateş ettiğinin görülmesi üzerine, M.K. isimli şahıs 3 adet fişek dolu tabancayla birlikte etkisiz hale getirilmiştir'' denildi.
 
Bu kişinin alınan doktor raporunda 1,79 promil alkollü olduğunun, ayrıca ''anti sosyal kişilik bozukluğu'' ve ''madde bağımlılığı'' tanısıyla yüzde 55 oranında özürlü raporu bulunduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, şüpheli M.K'nın gözaltına alındığı, olayın ardından yapılan araştırmalar sonucunda ise caddede 3 boş kovan bulunduğu kaydedildi.
 
Konuyla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.
 
BDP Malatya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Bulut ise parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde partiye geldiklerinde tabelanın bulunduğu sokağa bakan camda kurşun deliği olduğunu fark ettiklerini belirtti.