BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Obama ile aynı mezhepten misin?

Partisinin Yalova İl Örgütü'nün Yürütme Kurulu Toplantısı'na katılan Muharrem İnce, açtı ağzını yumdu gözünü.

Abone ol

Yalova Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ülkede son yaşanan gelişmelerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

İnce, "Esad'ın canı cehenneme. Esad'a destek olan falan yok. Esad diktatördür. Sünni olsa ne yazar Alevi olsa ne yazar. Diktatör diktatördür. Hıristiyan olsa ne yazar Müslüman olsa ne yazar. Genel Başkanımızı kast ederek acaba aynı mezheptensiniz o yüzden mi diyorsun. Peki, ben sana sorayım. Sen Obama ile aynı mezhepten misin de Obama ile aynı politikayı izliyorsun" diye konuştu.

"ZORU GÖRDÜ MÜ ARAZİ OLMASINI BİLİR"
"Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu olmasına, dik durmasına bakarız" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyor ki Başbakan dün İstanbul'da, 'Biz şu anda arazideyiz. Nereye gitmek gerekiyorsa başta şahsım olmak üzere oraya kadar gideceğiz.' Arazideymiş. Valla Başbakan zoru gördü mü arazi olmasını bilir. Bin 500 koruma olmadan bırakın araziye gitmesini kapının önüne bile çıkamaz. Etrafında etten duvarla geziyorsun sen. Nerde sende o yürek. Bak ben Yalova'nın sokaklarında dolaşıyorum. 81 vilayette de bu şekilde dolaşırım. Kimse yok yanımda, tek başıma giderim. Ama sen bin 500 koruma olmadan kapının önüne çıkamazsın. Ben fakir bu milletin yoksul çocuklarının yaşamının peşindeyim. Oğlunun birine çürük raporu alacaksın, öbürüne valinin koruması eşliğinde, eskort eşliğinde 21 gün bedelli askerlik yaptıracaksın sonra savaş meydanlarından konuşacaksın. Biz arazideyiz diyeceksin. Bunu yemezler."