BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü!

Suriye'de rejim birlikleri ile muhaliflerin arasındaki çatışmalarda 45 kişinin öldüğü açıklandı.

Abone ol
Suriye'de, Esed ordusuna bağlı birliklerin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 45 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordusunun ülkenin birçok kentinde havadan ve karadan düzenlediği operasyonlarda  Şam'da 16, Humus'ta 15, Deyru'z Zor'da 4, Halep ve İdlib'de 3'er, Lazkiye ve Hama'da 2'şer olmak üzere 45 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Şam Haber Ağı (SNN) ise savaş uçaklarının Doğu Guta ve Besatin bölgelerini bombaladığını, güvenlik güçlerinin Kadem ve Tedamun bölgesinde baskınlar düzenleyerek, evleri yıktığını ve rastgele tutuklamalar gerçekleştirdiğini bildirdi. 
 
Askeri birliklerce kuşatılan Şam'ın Zabadani beldesine top ateşi açıldığını belirten SNN, Humus ve Rastan'ın sabahtan bu yana yoğun top ve tank ateşine maruz kaldığını, bazı evlerin yıkıldığını, çok sayıda evin de hasar gördüğünü vurguladı.
 
Halep'te Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı birlikler arasında sokak çatışmalarının sabahtan bu yana devam ettiğine değinen SNN, savaş uçaklarının Sahur, Bab ve Besatin bölgelerini yoğun şekilde bombaladığını aktardı.
 
İdlib, Deyru'z Zor ve Şam'ın Kadem bölgesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten SNN, ordunun Kuneytra, İdlib, Hama ve Dera kentindeki operasyonlarının sürdüğünü kaydetti. 
 
Öte yandan, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep kentinde yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.