BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  POLİTİKA

BDP bu istifa mektubuyla çalkalanıyor!

BDP Iğdır İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Cengiz Kaya, istifa ettiği partisine çok ağır eleştirilerde bulundu

Abone ol

Iğdır İl Yönetimi’nden istifa eden Cengiz Kaya'nın istifa dilekçesi BDP’yi karıştırdı. Kaya'nın yazdığı mektupta BDP 'de yaşanan yolsuzluklar, usulsüzlükler ve hukuksuzluklar bir bir gözler önüne seriliyor.

BDP ile çalkalanıyor. Geçmişte, 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 9 yıldır partide aktif siyaset yapan Kaya, sert bir özeleştiri mektubuyla partiden istifa etti.

İSTİFA DİLEKÇESİNİ YAZMANIN EZİKLİĞİNDEYİM

BDP Iğdır İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Cengiz Kaya’nın istifa mektubu ve içinde anlattıkları BDP’de deprem etkisi yaptı. STAR’ın ulaştığı istifa mektubunda, BDP’de yaşanan yolsuzluklar, usulsüzlükler ve hukuksuzluklar bir bir gözler önüne seriliyor. İstifa dilekçesine, “Halkımızın dört bir yanda ayağa kalktığı dönemde ben istifa dilekçemi yazmanın ezikliği içindeyim” sözleri ile başlayan Kaya, partide yaşanan yolsuzluk, kayırma gibi olaylara isyan ederken, partinin stratejisiyle ilgili de sert eleştirilerde bulundu.

HALKIN EMEĞİNİ PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

BDP’yi “seçmeli taziye partisi” olarak tanımlayan Kaya, “Her zaman diyorum şimdi de diyeceğim. Bizler bir seçmeli taziye partisiyiz. Tanıdığımız, hatır gönül olduğu taziyelere koşarak gidenlerdeniz. Bu da şu demektir; bizler halkımız için değil, kendi menfaatlerimiz için hatta halkın 80 yıllık emeğini peşkeş çekmek için çalışıyoruz. Zaten bu gidişle, bu ilde bizim kazanmamız artık çok zordur” ifadelerine yer verdi.

DEPREM PARALARI ÇARÇUR EDİLDİ

Kaya partideki yolsuzluklardan en çarpıcısının Van depremi zamanında olduğunu açıkladı. Kaya, “Van depremzedelerinin komisyon başkanıydım. Buradaki yardımların çarçur edip ve kendi yakınlarına dağıtmak, aynı zamanda orada 60 ailenin buraya getirip bahara kadar bakacaktık. Onu engellediler. Uludere’de bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için toplanan Mevlit paralarına da el konuldu"

BDP'DE BÜYÜK TORPİL VAR

İl Başkanı kendi çıkarları için yemin etmiş, eşine çalışıyor. Kızını belediyeye (BDP’li) koydu. Oğlunu kendi unvanını kullanarak, TEDAŞ’ta mühendis olarak yerleştirdi. İsa Yıldırım (Başkan yardımcısı) oğlunu belediyeye koydu. İl yönetiminde Salih başkan ve İsa Yıldırım yalnız kaldı. Onlar da istediklerini yaptılar.

MEVLİDİ BİZİ LANETLEYEREK TERKETTİLER

Cengiz Kaya, Uludere’de ölenlere mevlit okutmak için halktan toplanan paraların iç edildiğini anlattı. “Şehitlerin mevlidine bile el koyan bir yönetimle nasıl başarılı olunur?” diye soran Kaya, “Roboski şehitlerimizin onuruna her ilimizin mevlit vermesi sonucu biz de mevlit verdik. Halkımıza verdiğimiz yemeğin yarısına el koydular, 250 yemek verildi. Yani 600 yemek vereceğimize, 250 yemek verdik. Halkımız bizi lanetleyerek terketti çadırı. İsa Yıldırım ve Mehmet Doğan arkadaşımızdan hiçbir hesap sorulmadığı için ben de istifa dilekçemi vermiştim. Bu bir onur kırıcı davranış karşısında halk nasıl bizimle beraber olur?” dedi.

İşte o dilekçe;

010120132339304812139_3.jpg