BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

BDDK'da yönetim boşaldı! Bir Başkan bir de...

7 kişilik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda sadece Başkan Mehmet Ali Akben ve tek kurul üyesi olarak Orhan Turan bulunuyor. Diğer koltuklar boş...

Abone ol

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu sadece 2 kişiden oluşuyor. 7 kişilik kurul üyelerinden en son İrfan Çevik’in görev süresinin dolmasıyla  beraber Başkan Mehmet Ali Akben ve tek kurul üyesi Orhan Turan kaldı.

Hürriyet'in haberine göre, bu yıl yaz başında görev sürelerinin dolması nedeniyle üye sayısı Başkan Akben’in yanı sıra, Olcay Turan, Muhiddin Gülal, Mustafa Korhan ve İrfan Çevik ile birlikte 5’e düşmüştü.

BİR ÜYE TMSF BAŞKANI OLDU!

Üyelerden Mustafa Korhan’ın haziranda görev süresi dolunca, sayı 4’e gerilemiş ve BDDK üyelerinden Muhiddin Gülal’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Başkan olarak atamayla da BDDK’daki üye sayısı 3’e düşmüştü.

TEK BAŞLARINA KALDILAR

Ardından 24 Haziran 2014’te ataması yapılan İrfan Çevik’in de görev süresi Temmuz  ayında doldu. Ve son olarak Çevik de BDDK’dan ayrıldı. Böylece Akben ve Turan tek başlarına kaldılar.

BDDK KANUNU NE DİYOR?

BDDK’nın kanunu kurulun toplanabilmesi için bir ayı geçmemek üzere, kıdem sırasına göre başkan yardımcılarının kurul üyeliklerine vekâlet edebilmesine imkan sağlıyor. BDDK’da şu anda Yakup Asarkaya, Aziz Turhan, Muhammet Salih Ağan, Mehmet İrfan Kurt ve Muhammet Mustafa Cerit başkan yardımcılığı görevindeler.