BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  DÜNYA

İspanya'dan flaş Katalonya kararı! Geri adım mı?

Katalonya'nın bağımsızlık referandumu sonrası iplerin gerildiği İspanya'da, Yüksek Mahkeme'den son dakika bir kararı geldi. Mahkeme, eski Katalon Başbakan hakkındaki kararı kaldırdı

Abone ol

İspanya Yüksek Mahkemesi, "devlete karşı başkaldırma, ayaklanma ve kamu malını kötüye kullanmakla" suçlanan eski Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont hakkındaki uluslararası tutuklama ve iade talebini geri çekti.

İspanya Yüksek Mahkemesi açıklamada, Katalonya eski lideri Carles Puigdemont ve dört kabine üyesi hakkındaki tutuklama emrinin kaldırıldığını açıkladı. İspanya Yüksek Mahkemesi, "devlete karşı başkaldırma, ayaklanma ve kamu malını kötüye kullanmakla" suçlanan eski Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont hakkındaki uluslararası tutuklama ve iade talebini geri çekti.

KARAR 14 ARALIK'TA VERİLECEKTİ

Dün, Belçika mahkemesinin, eski Katalonya özerk yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve 4 eski bakanın İspanya'ya iade edilip edilmemesine ilişkin kararını 14 Aralık'ta vereceği bildirilmişti. Puigdemont ve 4 eski bakan, haklarındaki tutuklama ve iade talebi nedeniyle Belçika'da ikinci kez mahkemeye çıktı.

Bu kişiler haklarındaki suçlamaların Belçika'da cezaya tabi olmadığını, dolaysıyla iade talebinin de temelinin bulunmadığını söyleyen Bekaert, "Ayrıca İspanya'da insan haklarının engellenmesi tehlikesini de vurguladık." demişti.

Dün ayrıca, Geçen hafta tutukluların ifadelerini bir kez daha alan Yüksek Mahkeme Hakimi Pablo Llarena, savcılığın talebine karşın 6 eski Katalan yetkili için şartlı tahliye kararı almıştı.