BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron kadroda son durum Erdoğan son dakika detayları açıkladı

Taşeron işçilere kadro için beklenen son dakika açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 850 bin taşeron işçi nerede nasıl kadrolu olacak? 4C statüsünde çalışan taşeronlar 4B kadrosuna alınıyor. Belediye taşeronları da pakette.

Abone ol

Binlerce taşeronun beklediği kadroda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta taşerona kadro sorununun bir hafta içinde çözüleceğini açıkladı. Erdoğan'ın bugün taşeron işçilerle ilgili son dakika açıklama yaptı ve 850 bin işçinin kadroya geçeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika taşeron işçilerle ilgili bugün AK Parti grup toplantısında açıklama yaptı. 850 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğini açıklayan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
*Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum.

850 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK: Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler.

ÇALIŞMA SÜRESİ UZUYOR: 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

4C'LİLER 4B'Lİ OLUYOR: Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor.

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak?

MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ: Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.

JÜLİDE SARIEROĞLU TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yaptı. Taşerona kadroda detayları veren Sarıeroğlu, "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO GELDİ: Sarıeroğlu daha sonra yaptığı açıklama "Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler" dedi.