BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu belge belge dedi bakın ne açıkladı

Geçen hafta CHP grup toplantısı canlı yayınında olay belgeler açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kez Reza Zarrab belgesini açıklayacağı söylenmişti. Kılıçdaroğlu grup toplantısında belge açıklamadı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi hakkında açıkladığı tartışmalı belgeler Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelemeye alınırken, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında yeni belgeler açıklayacağını günler öncesinden duyurulmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu kez Reza Zarrab'la ilgili bomba belgeler açıklayacağı iddia edilmişti. Bu kez grup toplantısı yerine CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, sadece Zarrab'la ilgili MİT'in hükümeti 17-25 Aralık'tan 9 ay önce uyardığına dair raporu hatırlattı. Kılıçdaroğlu ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek rüşvet aldığı iddia adilen isimlerle ilgili "Gelin dosyayı yeniden açalım. Bu olayı Amerikan yargısı değil, biz çözelim. Kendi pisliğimizi biz temizleyelim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

BELGELER SAHTE DİYORLAR: Hala belgeler sahtedir diyorlar. Kendilerine cevabım çok basit. Madem sahteydi, Meclis'te komisyon kuralım, çoğunluk sende. Gelmiyorsun. Kurmuyorsun, sahte olmadığını da sen biliyorsun. Sen istiyorsun ki benim sahtekarlıklarım Meclis'te ortaya çıkmasın. Sözüm söz bunu sonuna kadar takip edeceğim. Bu bir şirket ticaretiymiş, hangi şirket cevap yok? Kar ne? Cevap yok. 1 sterlinlik şirket 15 milyon dolarlık ticareti niçin yapıyor? Cevap yok. Sıtkı Ayan kimdir? Cevap yok. Enişten Ziya İlgen'in Man Adası'nda şirketi var mı? Bir daha soruyorum. Enişte niye şirket kursun? 

İŞ ADAMLARINA KAFAYI TATTILAR: Şimdi de kafayı iş adamlarına taktılar. Önce kabinemize sesleniyorum diyor. Yıldırım hükümetine talimat veriyor. İşverenlere çıkış izni asla vermemelisiniz diyor. Çünkü bu adamlar ihaneti vataniyedir. Yani bunlar vatan hainidir diyor. Eskiden bunlar Türkiye'ye geliyordu, şimdi Türkiye'den kaçıyorlar. Çünkü hiçbirisinin can ve mal güvenliği yok.

SURİYELİLERE HARCANAN PARA İDDİASI: Suriyelileri de sormuştuk? 30 milyar dolar para harcadık dediler. 30 milyar doları nerede harcadın? Recep Akdağ, yol yaptık yoldan Suriyeliler geçmiyor mu diye cevap verdi. Aklı başında bir adam çıkarın cevap versin. Abileri konuştu, Suriyeliler için AFAD eli ile, belediye olarak yardım yaptık, asıl büyük yardımı milletimiz yapıyor diyor. Hepsi 9.5 milyar dolar ediyor. Nerede bu para? 20 milyar dolar millet harcar mı? Nerede harcadın, kimin için harcadın? 

TÜRK BAYRAĞINI FON OLARAK KULLANDIRTAMAZSIN: Gelelim Rıza Sarraf'a. Dün hayırsever bir iş adamıydı. Devletin protokolünde yer alıyordu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Rıza Sarraf, müsteşarlar, müdürler arka sırada. Havuz medyası, bu Rıza Sarraf'ı televizyona çıkardılar, arkasına Türk bayrağı koydular. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağını fon olarak koyan havuz medyasını şiddetle kınıyorum. A Haber'i de kınıyorum, A televizyonunu da kınıyorum. Bir de tweet atıyorlar, şeref madalyası takmalıydık. Tak bakalım, nereye takacaksın, ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum. 

AK PARTİLİ KARDEŞLERİMİN VİCDANINA SESLENİYORUM: Bu nasıl devlet anlayışıdır. Bu nasıl Rıza Sarraf sevgisidir. Amerika'da gözaltına alındı, bizimkilerde bir telaş. Amerika'ya gittiler adam vermiyor. Başbakan gitti, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı gitti, vermiyor adam. Amerikalıların da yaptığı zulüm. Sonra şeref madalyası takılacak kişiyi Amerika hapse attı. Nota verdik 2 sefer. Şimdi AK Partili kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Bir sahtekar için, bir şarlatan için 2 kez nota veren hükümet Kuzey Irak'ta askerlerin başına çuval geçirildiğinde bir nota bile vermedi. 

MİT 17-25 ARALIK'TAN 9 AY ÖNCE UYARDI: Rıza Sarraf'ın casus olduğun ben zaten daha önceden söylemiştim. Sarraf'a bu bilgileri kim verdi? Her şeye rağmen Türkiye saygın bir devlettir. Bütün yıpranmalara karşın Türkiye'nin saygın kurumları vardır. 18 Nisan 2013'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne bilgi notu bırakılır. Konusu Rıza Sarraf'tır. Yapılan tüm sahtekarlıklar anlatılır. Ekonomik ambargoya rağmen İran'lı şahısların para transferi konusunda Reza Zarrab'ın ABD tarafından yasaklı kişi ilan edilebileceği, ABD ilişkilerin olumsuz etkilenebileceği değerlendirilmektedir diyor. Kim söylüyor? MİT. 17-25 Aralık'tan 9 ay önce söylüyor.

KENDİ PİSLİĞİMİZİ BİZ TEMİZLEYELİM: Binali Yıldırım'a çağrı yapıyorum. Türkiye ile ilgili bir davanın Amerika'da görüşülmesi benim vicdanımı rahatsız ediyor. Madem ki savcılık bir soruşturma açtı, gel parlamentoyu harekete geçelim. Bu lekeyi biz temizleyelim. İran nasıl yaptıysa bizde aynısını yapalım. Gelin dosyayı yeniden açalım. Bu olayı Amerikan yargısı değil, biz çözelim. Kendi pisliğimizi biz temizleyelim. 

KILIÇDAROĞLU NE AÇIKLAYACAKTI? : CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yabancı devlet lehine askeri ve siyasi casusluk yapmakla suçlanan Reza Zarrab’a 'devlet sırrı' olan belgelerin kim tarafından, ne karşılığında verildiğini açıklamak için AK Parti'ye bugünkü grup toplantısına kadar süre verdiklerini açıklamıştı.

Özgür Özel, "Açıklanmazsa Salı günü büyük bomba patlayacak. Bu sefer genel başkanınız, Arena’da 25 bin kişinin önünde Zarrab’ın bu belgeleri kimden ve ne karşılığından temin ettiğini açıklayacak" diye konuşmuştu.

Rıza Sarraf bülbül gibi ötünce bu kez casus oldu, hain oldu. Düne kadar beraberdiniz. Tıpkı FETÖ gibi. Ne istediyse verdiniz. Sarraf'a da ne istediyse verdiniz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Devletin gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine casusluk maksadı ile temin etiği gerekçesi ile mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.