BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Daum yine aynı Daum

Hasret bitti ama, Daum'un inadı bitmedi. Semih'i 90 dakika kenarda bekletti, Nobre'yi yalnızlığa terketti. Sezonun ilk maçında yine taraftara saç baş yoldurdu.

Abone ol

Gençlerbirliği oyuna hızlı başladı ve karşı atak başladı. Araya giren Serkan Özsoy topu uzaklaştırırken rakibi kendisine faul yaptı. Oyun durdu. Oyun Fenerbahçe'nin vuruşu ile yeniden başladı.

Apiah topu aldı ilerdeki arkadaşına atarken top taca çıktı İsmali Güldüren tac atışını kullandı ve karşı atak başladı.

Maçta 6. dakika Aurelio topu aldı Gençlerbirliği yarı alanına ortaladı Alex topu önüne alırken kendisine faul yapıldı ancak maçın hakemi devam kararı verdi. Gençlerbirliği'nde bu kez karşı atak başladı ve Tuncay araya girdi.

Nobre topu aldı önündeki oyuncu Luciano'ya attı ondan Serkan'a Serkan'da Önder'e ancak top taca çıktı. Ziya Doğan oyun kenarına kadar geldi ve oyuncularına taktik vermeye başladı.

Tuncay topu aldı cezasahasına kadar girde ancak Ömer zamanında araya girdi ve topu aldı.

Ayman topu aldı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı ve kaleci topun kaleye gitmesini önledi devam eden pozisyon ancak Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırdı. Alex topu aldı ve cezasahasına kadar getirdi topa sert vurdu ancak savunmaya takılan top geri gitti.

Fenerbahçe iki kez tehlikeli geldi Gençlerbirliği kalesine ancak kaleci Ömer topun kaleye gitmesini önledi.

Fenerbahçe sağlı sollu ataklarla oyunun kontrolunu eline aldı. Serkan sağ kanattan getirdiği top Gençlerbirliği savunmasından kornere çıktı. Ayman topu aldı Mehmet Çakır'a kazandırdı ancak Mehmet ofsaytta yakalandı.

Fenerbahçe'nin yeni tranferi Apiah şu ana kadar oyunda bir varlık gösteremedi. Gençlerbirliği bir yandan gol atmak için atak düzenlerken bir yandan da gol yemekek için adam adama markaj yapıyor.

Fenerbahçe kale ağında topu önünde buldu ve sert vurdu top kale çizgisi içinde bulunan oyunculara çarptı ve gözler hakeme çevrildi ve devam kararı verildi.

Gençlerbiriliği Fenerbahçe'nin bunaltıcı ataklarından biraz daha kurtuldu ve karşı ataklarını sıklaştırmaya başladı. Denizle başlayan atak Serkan ile devam etti ancak top kornere çıktı. Korner atışı için Alex topu kullandı Ömer çıktı ve çift yumrukla topu uzaklaştırdı.. Mehmet Gençlerbiriği adına atak düzenledi cezasahasına girmeye çalışırken, Deniz Barış kendisini düşürdü ve sezonun ilk sarı kartı Deniz'e çıktı.

Tehlikeli bir bölge Gençlerbirliği serbest vuruş kullandı ancak top barajdan geri geldi tekrar atak başlatan Gençlerbirliği'nin bu atağı kalece Volkan'dan döndü. Apiah topu aldı ve süratli bir şekilde Gençlerbirliği kalesine gitti, Nobre kendisinden top beklerken pasını verdi ancak Nobre bu müsait pozispyondan yararlanamadı.

Gençlerliği savunma oyuncu dafanstan Fenerbahçe cezasahasına kadar geldi kendisine atılan topu kafa vurdu ancak top az farkla dışarı gitti maçın 31. dakikasında.

Maçın başında hızlı başlayan Gençlerbirliği oyunun ortalarına doğru bu üstünlüğünü koruyamadı. 3 kez gol pozisyonu yakalayan oyuncular bu fırsatı değerlendiremedi. Fenerbahçe sol kanattan Tuncay ile etkili oldu maçın başında. Gözler yeni tranfer Aipah'a çevrildi kısa bir süre sonra Apiah yaptığı klas hareketlerle oyuna katkı sağlamaya başladı ve Alex ile verkaçlara girmeye başladı. Nobre şu ana kadar oyuna ağırlığını koyamadı.

İlk yarının bitmesine 7 dakika kala her iki takımdan şu ana kadar gol sesi çıkmadı. Ve ilk yarı sona erdi. Gençlerbirliği:0- Fenerbahçe:0

İkinci yarı Fenerbahçe'nin oyun vuruşu ile başladı. Ve Sertan Gençlerbirliği adoına yüzde yüz gol fırsatı kaçırdı..

Maçın ikinci yarısının başlamasıyla Gençlerbirliği ani bir atak düzenledi ve Serkan sağ kanattan atak başlattı cezasahasına topu attı. Arkadaşı topu tekrar kendisine attı ancak bu topu kaleci Volkan'ın kucağına teslim etti Serkan. Fenerbahçe ikinci yarı kötü başladı Tuncay arkadaşlarını motive etmeye çalışırken Gençlerbirliği korner atışı kullandı Volkan topu uzaklaştırdı Ayman topu aldı ancak araya giren Tuncay topu taca attı.

Gençlerbirliği Fenerbahçe yarı alanında serbest vuruş kazandı topu başında Uğur vurdu Volkan bir kez daha çıktı ve topu aldı.

Gençlerbirliği şu ana kadar 4 kez ofsayta yakalandı. Gençlerbirliği'nde yedekler ısınmaya başladı. Serkan topu aldı Önder'e verdi Önder topu ileriye attı Apiah topu aldı ondan Alex'a ancak İsmail araya girdi ve topu arkadaşlarına kazandırdı. Apiah tekrar topu aldı ve Alex'e attı ondan Ümit topu Tuncay'a attı ancak Ömer daha önce çıktı ve topu aldı.

Fenerbahçe'de genç oyuncular ısınmaya başladı. Mehmet Yozgatlı ile Selçuk saha kenarında ısınmaya başlarken, gözleri oyundan ayrılmıyor.

Gençlerbirliği bir kez daha serbest vuruş kazandı Hasan Uğur topu attı Volkan bir kez daha çıktı ve topu aldı. Bu kez Fenerbahçe serbest vuruş kazandı Deniz topu Ümit'e attı. Ondan Apiah Kenan'ı çalımladı ve Serkan istediği gibi topa vuramayınca Fenerbahçe mutlak bir golden oldu.

Her iki takımda gol sesi çıkmayınca oyuncularda zaman zaman gergin anlar oluyor. Risk sarı kart gören ikinci oyuncu oldu. Alex serbest vuruşu kazandı ancak top az farkla dışarı çıktı. Gençlerbirliği yeniden oyunu başlattı kaptırılan top Nobre cezasahası dışında düşürüldü ve bir kez daha serbest vuruş Alex topa vurdu ancak top defanstan döndü.

Fenerbahçe Ümit Özat ile sol kanattan geldi önündeki oyuncuyu çalımladı ve bekletmeden topu ortaladı Tuncay ile Ömer birlikte topa çıktı. Kaleci Ömer topu uzaklaştırdı ancak sakatlandı. Mehmet Yozğatlı oyuna girmek için saha kenarına geldi.

Ve beklenen ilk oyuncu değişikliği de gerçekleşti. Deniz Barış oyundan çıktı yerine Mehmet Yozgatlı girdi maçın 62. dakikasında. Ömer'in sakatlığı sürüyor saha içindeki doktorlar değiştirilmesini istedi. Gençlerbirliği'nden Gökhan saha kenarına geldi. Kaleci değişikliği yapılmadı ve Tuncay topu aldı ancak Gençlerbirliği futbolcusu topu kornere yolladı. Ve Ömer devam edemeyeceğini söyleyince oyun yeniden durdu ve beklenen kaleci değişikliği yapıldı.

Oyun yeniden Fenerbahçe'nin korner atışı ile başladı. Topu Alex kullandı ancak Mehmet topu uzaklaştırdı. Mehmet Yozgatlı cezasahasına topu bir kez daha ortaladı ancak Aizek topu aldı ve istediği gibi vuramayınca Gençlerbirliği bir golden oldu maçın 66. dakikasında.

Volkan kale atışı ile oyunu yeniden başlattı Nobre topu aldı ancak Hasan Uğur araya girdi ve topu aldı. Fenerbahçe seyicisi takımın sürekli gol atması için motive ediyor. Ancak beklenen gol şu ana kadar gelmedi.

Gençlerbirliği'nde Erhan çok uygun bir durumda kakımını öne geçiren golü atamadı. B ataktan hemen sonra Sertan bom boş pozisyonda topu kale yerine auta attı.

Maçta 73. dakika Fenerbahçe Gençlerbirliği karşısında tor anlar yaşıyor. Sağlı sollu ataklarla Fenerbahçe defansını bunaltan Gençlerbirliği gol bulmakta zorlanıyor. Uğur Boral kazandığı fulden sonra topu kullandı ancak çok müsait pozisyondaki Gençlerbirliği oyuncuları topa dokunamadı ve takımını mutlak galibiyetten etti.

Ümit Özat topu elle kontrol etti ve maçın hakemi oyunu durdurdu. Aizek topu aldı ve rakip kaleye giderken önce Nobre daha sonra Tuncay araya girdi ve topu aldı.

Maçın normal süresinin bitimine 13 dakika kaldı gol sesizliği sürüyor. Aizek topu önünde buldu ve sert vurdu ancak top kornere çıktı. Gençlerbiriği ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor Oliviera oyuna girdi Sertan oyundan çıktı.

Fenerbahçe'de de ikinci oyuncu değişikliği Selçuk ile gerçekleşti. Apiah oyundan çıktı. Maçta son 8 dakika skorda bir değişiklik yok. Maçın sonları yaklaştıkça Mehmet Yozgatlı bu kez gol fırsatı yakaladı ancak kale yerine Nobre'ye topu attı ancak Nobre bu topu beklemediği için bu atak sonuçsuz kaldı.

Fenerbahçe durdu dur en sonunda en tehlikeli atağını gerçekleştirdi ancak Ömer'den sonra günün bir diğer başarılı kalecisi Gökhan çizgi üzerinden topu kurtardı.

Maçta son 2 dakika normal sürenin bitimine oyun durdu Gençlerbiriği faul atışı kazandı. Oliviera topu vurdu ancak Volkan topu aldı ve oyuna soktu.

Fenerbahçe sağ kanattan korner atışı kullandı. Defans bir kez daha topu kornere çıkardı. Tekrar aynı bölgeden kullanılar korner atışı sonuçsuz kalınca Gençlerbirliği bu kez serbest vuruşu kazandı. Maçın normal süresi bitti hakem beş dakika duraklama dakikası ekledi.

Duraklama dakikalarında son iki dakika şu ana kadar henüz sesizlik bozulmadı. Gençlerbiriği faul atışı kullanıyor. Kullanılan serbest atışında Tuncay topu aldı ve Nobre'ye atarken Gençlerbiriği'nden oyuncu kendisine faul yaptı. Kullanılan faul atışında Ümit topu ortaladı Selçuk Şahin topa kafa vurdu ancak top auta çıktı. Son Saniyeler matça Gençlerbirliği gol bulmak için bastıyor ve Gençlerbirliği Mehmet Çakır ile yüzde yüzlük bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Ve karşılaşmanın son dakikası Gençlerbirliği: 0- Fenerbahçe: 0

Kaynak: