BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Audi A4 Avanta yüksekten bakıyor

Volkswagen Grubu'na yönelik çalışmalarıyla nam salan ABT'nin son operasyonu Audi A4 Avanta yönelik gerçekleştirilmiş. Yeni Audi'nin tüm özellikleri şöyle:

Abone ol

Audi kurmaylarının spesiyal olarak tanımladığı bu station wagon, Almanya Kempten merkezli şirketin operasyonuyla rakipsiz bir hal almış.
Hemen bu çalışmanın detaylarına geçmek istiyoruz. İlk aşamada otomobilin dış tasarımın yoğunlaşan ABT tüm karoseri kaplayan bir bodykit geliştirmiş. Genel anlamda tercihini sadelikten yana kullanan modifiye firması bunu aksesuarlarında da göstermiş.
Öncelikle tamponun altına özel tasarlanan bir karlık eklenmiş. Bunun haricinde standart versiyonla arasında büyük bir farklılık bulunmuyor. Bu karlığın etkisini marşpiyelde de görüyoruz. Arka tamponun alt karlığındaki iki obje dikkat çekiyor. Bunlardan ilki parlak kromajıyla dört çıkışlı egzoz oluyor. Diğeriyse yüksek hızlardaki stabilite için eklenen tavan spoyleri…
Dış tasarımdaki son eklentilerse lastikler ve özel tasarım jantlar. ABT tasarımcıları standart versiyonun 16 inçlik alaşım jantlarını 19 inçlik olanlarıyla değiştirmiş. Lastik tercihiyse 235/35 R19 ölçülerinden yana kullanılmış. ABT’nin AS4 Avant ismini verdiği otomobilde Continental veya Dunlop marka lastik opsiyonu sunuyor.
Tasarımcıların görevi sona erdikten sonra modifikasyon çalışmasının devamı için motor kaputunun altına taşınılmış. Otomobilde sunulan 1.9 litre TDI, 2.0 litre TDI ve 3.0 litrelik TDI motorlar özel geliştirilen motor kitiyle güçlendirilmiş. 1.9 litrelik motor 140 HP, 2.0 litrelikse 170 HP güç üretir hale gelmiş. Ancak en büyük değişim 3.0 litrelik versiyonda yaşanmış. Standart versiyonu 204 HP güç çıkışı sunan bu motor 252 HP güç üretir hale gelmiş. Torksa 55 Nm yükselerek 505 Nm’ye ulaşmış.
Böylece AS4 Avant 0’dan 100 km/s hıza 7.5 saniyede ulaşır hale gelmiş. Son hızsa 243 km/s’ye ulaşmış. ABT kaynaklarından yapılan açıklamaya göreyse serinin en güçlüsü henüz geliştirilme aşamasında olan 2.0 Turba FSI ünitesi olacak.
Artırılan motor gücünün asfalta en iyi şekilde aktarımı için yürüyen aksamda da geliştirme çalışmaları yapılmış. Modifiye edilen süspansiyon sistemi özel geliştirilen yaylar ve amortisör kitinden oluşturulmuş. Serliği ve yüksekliği ayarlanabilen bu kit sayesinde otomobilin yerden yüksekliği 40 mm azaltılmış. Tüm bu faktörler AS4 Avant’ın safkan bir spor otomobile dönüşmesini sağlamış.

Teknik Özellikler
Motor hacmi: 2967 cc
Maks güç: 252 HP
Maks Tork: 505 Nm
0-100 km/s: 7.5 sn
Maks. Hız: 243 km/s
Lastik ölçüleri: 235/35 R19

Kaynak: