BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  POLİTİKA

BBPlı Yazıcıoğlundan yeni anayasa teklifi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bu kısır çekişmeler yerine gelin şu ihtilal döneminin anayasasını değiştirelim'' dedi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bu kısır çekişmeler yerine gelin şu ihtilal döneminin anayasasını değiştirelim'' dedi.

Yazıcıoğlu, partisinin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Büyükyapalak beldesi seçim bürosunun açılışında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Davos'ta dik durduğu için teşekkür ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta bir partinin genel başkanı olarak değil Türkiye'nin Başbakanı olarak bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Eğer kendine yapılan o muameleye tepki koymasaydı, biz Başbakan'a tepki koyardık. Dolayısıyla tamam, orada düz durdunuz, dik durdunuz teşekkür ederiz. Ancak akşam Davos, sabah Ergenekon, akşam Davos sabah Ergenekon. Başka bir şey yok mu bu memlekette? Bir de İstanbul'da ana muhalefetle iktidarın çekişmesi. Çamur tartışması sürüyor. Ayağıma çamur değdiydi, değmediydi...

Yani dosyalar havada uçuşuyor ama hiçbir dosya mahkemeye gitmiyor. Suçlanan kişi suçluysa cezasını çeksin. Yok suçlu değilse o zaman suçlayan kişi iftira ettiyse o cezasını çeksin. Allah için sizlere soruyorum, ne anlıyorsunuz bütün bu olup bitenlerden. Geçmişte de bankalarımız boşaltıldı, siz gördünüz mü cezasını çekeni? Kim çekti? Uzan'lar diyorsanız onlar da çekmedi. Yurt dışında keyifleri yerinde.''

Yazıcıoğlu, gündemde bir de yardım tartışması olduğunu, muhalefetin bunu ''sadaka kültürü'' olarak değerlendirdiğini, diğer tarafın ise ''inadınıza dağıtacağız, inadınıza garibana vereceğiz'' dediğini savundu.

Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Benim vergimle veriyorsun bunu, bizim vergimizle ödeniyor. Elbette sosyal devlet fakirine bakacak. Bak, bakma diyen yok ama bir parti yardımı gibi vermek doğru bir şey değil. Sosyal yardım ilk defa yapılan bir şey değil, bu devletin yardımı. Ama iktidar da yanlış bir üslupla gidiyor, muhalefet de yanlış gidiyor.

Biz diyoruz ki, bu kısır çekişmeler yerine gelin şu ihtilal döneminin anayasasını değiştirelim. Gelin YÖK yasasını değiştirelim. Partiler yasasını değiştirelim, rastgele kapanmasın. Gelin Anayasa Mahkemesinin yapısını değiştirelim. Gelin vatandaş tercih kullanarak milletvekilini seçebilsin. Liderlerin meclisi yerine milletin meclisi olsun.''

Yazıcıoğlu, ''kendi ülküsünün, idealinin Büyük Ortadoğu Projesi ve Avrupa Birliği değil, Türk-İslam medeniyeti olduğunu'' söyledi.

Konuşmaların ardından BBP Büyükyapalak seçim bürosu törenle açıldı.