BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  GÜNCEL

Mersinde izinsiz gösterilerde 17 kişi gözaltında

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, izinsiz gösterilere katıldığı tespit edilen 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Abone ol

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, izinsiz gösterilere katıldığı tespit edilen 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ekizer, gösteriler sırasında ''dur'' ihtarına uymayan otomobilin çarptığı yaralı polis memuru Veysel Altınsöz'ü tedavi gördüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Ekizer, polis memurunun Mardin'de yaşayan babası Mehmet Altınsöz'ü de telefonla arayarak durumu hakkında bilgi verdi.

Ekizer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra kaçan ve Demirtaş Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulunan otomobilin sahibinin belirlendiğini ve şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Olayı ''insanlık dışı bir davranış olarak'' niteleyen Ekizer, ''Çarpma anının görüntülerini herkes gördü. Özellikle çocukların bu tür eylemlerde istismar edilmiş olması, gelecek nesli şimdiden tüketmeye çalışmaktır'' dedi.

Çarpmanın şiddetli olmasına rağmen Altınsöz'ün sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Ekizer, ''Ayağında hafif bir incinme var. Endişe etmeye gerek yok. Biz başındayız. Bir süre daha tedavisi sürecek'' diye konuştu.

Ekizer, izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 17 kişinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Güneş Mahallesi'ndeki izinsiz gösterilere müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu sırada yanlarından geçmeye çalışan 33 D 5085 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurmak istemiş, ''dur'' ihtarına uymayan otomobil, polis memuru Veysel Altınsöz'e çarparak yaralanmasına neden olmuştu. Altınsöz, polis aracıyla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.