BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Karayalçından Kırsal Alan Kalkındırma birimi

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Kırsal Alan Kalkındırma Birimi'' kuracaklarını söyledi.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Kırsal Alan Kalkındırma Birimi'' kuracaklarını söyledi.

Karayalçın, CHP Çubuk, Pursaklar ve Akyurt İlçe Başkanlıklarınca Büyük Anadolu Otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'nın kuzeyindeki ilçelerin önemli sorunları olduğunu belirtti.

Söz konusu bölgedeki ilçelerin imar, hayvancılık ve tarım sorunları olduğunu kaydeden Karayalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

''İmar planı deyim yerinde ise bir şehrin anayasasıdır. İmar planı yapılmadan alt yapı yapılmasının bir anlamı olamaz. İmar planı yapılmadan yol yapmanızın bir anlamı olamaz. Önce plan olacak, önce imar planı yapacaksınız. Göreve geldiğimizde Ankara'nın dağında bayırında, ilçesinde köyünde planlanmamış bir metre alan kalmayacak. Plan olmadan, metrosu veya öteki büyük projesi kel başa şimşir taraktır.''

''KIRSAL ALAN KALKINDIRMA BİRİMİ KURACAĞIZ''

Büyükşehir Belediyesine yeni katılan ilçeler için yeni bir birim kuracaklarını ifade eden Karayalçın, şunları kaydetti:

''Bu bölgede tarım ve hayvancılık var. Biz bu ve buna benzer bölgelerimiz için Büyükşehir belediyesinde özel bir birim kuracağız. Bu birimin adı da Kırsal Kalkındırma Birimi olacak. İnsanlarımıza 'tarımı bırak, hayvancılığı bırak' diyebilir miyiz? İnsanlarımız hem büyükşehirli olacak, hem de işini yapacak. Bu işin uzmanları üreticilerimize danışman olacak.''

CHP Çubuk Belediye Başkan adayı Salih Er'in babası Salih Er'i tarım ve hayvancılık konusunda kendisine danışman olarak alacağını belirten Karayalçın, bu konuda yaşanan problemleri çözeceğini savundu.

''BU BÖLGEDE FUAR ALANI YAPACAĞIZ''

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Disneyland ve Hayvanat Bahçesi projelerini de eleştirdi.

Kendilerinin bu bölgede fuar alanı yapacaklarını açıkladıktan sonra Gökçek'in de bu bölgede fuar alanı yapacaklarını söylediğini iddia eden Karayalçın, ''Gökçek fuar alanı yapmak içim neden 15 yıl bekledi?'' diye sordu.

Karayalçın, bu bölgede ayrıca elektrik ve elektronik sanayi bölgesi kuracaklarını sözlerine ekledi. Toplantıya bazı CHP milletvekilleri, partililer ve adaylar katıldı.