BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Yetiştirme yurdundaki tecavüze tutuklama!

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda tecavüz iddiasıyla bir öğrenci tutuklandı.

Abone ol

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda tecavüz iddiasıyla bir öğrenci tutuklandı.

İddiaya göre, Çaycuma'da 26 öğrencinin kaldığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'ndaki K.T. (16) ile S.Ö'nün (15), zihinsel engelli U.Ç, İ.Ö. ve E.Ç'ye tecavüz ettiği iddiaları üzerine yurt görevlileri tarafından soruşturma başlatıldı.

Görevliler tarafından ifadeleri alınan U.Ç, İ.Ö. ve E.Ç'nin, K.T ile S.Ö'nün kendilerine tecavüz ettiklerini belirtmesi üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bilgi verildi. Bunun üzerine yapılan başvuru üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık tarafından ifadesi alınan 3 öğrenci, K.T ve S.Ö'nün bir kaç kez tecavüzüne uğradıkları iddiasında bulundular. Bunun üzerine gözaltına alınarak, adliyeye getirilen K.T. ve S.Ö'nün de ifadeleri alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan K.T. tutuklanırken, zihinsel engelli olduğu belirtilen S.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili idari soruşturmanın sonuçlandığını ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Söz konusu 3 kişinin yurt binası dışında tecavüze uğradıklarının vurgulayan Melemez, tecavüze uğradığı iddia edilen 3 öğrencinin başka illerdeki kuruluşlara nakillerinin yapıldığını kaydetti.

Melemez, olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.