BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den BDP'ye yeni isim önerisi!

İsim değişikliğine gitmeye hazırlanan BDP'ye BBP'den yeni isim önerisi geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Barış ve Demokrasi Parti'nin (BDP) isim değişikliği tartışmasına Büyük Birlik Partisi'den destek geldi.

Barış ve Demokrasi kelimelerinin bu partiye yakışmadığını savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yeni bir isim de önerdi:

"Terör ve İhanet Partisi"

BDP, 4 Eylül'de yapacağı 2. Olağan kongresinde adını değiştirmeye hazırlanıyor. Partinin adının değişmesi isteğinin nedenlerinden biri olarak BDP'nin BBP ile karıştırıldığı, bu nedenle 12 Haziran seçimlerinde bağımsız adayları desteklemiş bazı vatandaşların yanlışlıkla BBP'ye oy verdiği iddiası gösteriliyor.

İSİM KARIŞIKLIĞI DOĞRU DEĞİL

Bu tartışmalara BBP'nin yeni genel başkanı Destici de ilginç bir öneriyle katıldı. Öncelikle BBP ile BDP'nin isminin karıştırılma ihtimali olmadığını savunan Destici bunun kanıtı olarak da eski seçim sonuçlarını gösterdi. Son iki genel seçime bakıldığında BBP'nin doğu ve güneydoğu illerinde çok büyük bir değişim olmadığını anlatan Destici isim değişikliğine ise tam destek verdi.

ONLAR BARIŞ VE DEMOKRASİ DÜŞMANI

Barış ve Demokrasi kavramlarının BDP'ye yakışmadığını ileri süren Destici İnternethaber'e, "Onlar barış ve demokrasinin düşmanı" dedi.

Destici'nin isim arayışında olan BDP'ye bir de önerisi oldu. Destici, "Yeni partilerinin isimlerini kendilerine yakışır şekilde Terör ve İhanet Partisi olarak değiştirebilirler" dedi.