BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,54
HABER /  GÜNCEL

BBP lideri Destici'den eğitim sistemi eleştirisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, öğretmenlerin sorunları çözülmedikçe eğitimin başarılı olamayacağını bildirdi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Destici, "Hangi sistemi getirirseniz getirin, okullarınızı nasıl donatırsanız donatın, öğretmenlerimizi iyi yetiştirip onların temel problemleri çözemediğiniz müddetçe eğitimde 'sıfır' çekmeye devam edersiniz" dedi.

Destici, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''Hangi sistemi getirirseniz getirin, okullarınızı nasıl donatırsanız donatın, öğretmenlerimizi iyi yetiştirip onların temel problemleri çözemediğiniz müddetçe eğitimde 'sıfır' çekmeye devam edersiniz'' ifadesini kullandı.

Okulların fiziki şartlarının yeni eğitim sistemine uygun olmadığına dikkati çeken Destici, ''Sabah 5,5 yaşındaki çocuğun eğitim alacağı sınıfta, öğleden sonra 15 yaşındaki çocuk eğitim alacak. Sıralar, yazı tahtaları, lavaboları, tuvaletleri hangi çocuğun fiziki yapısına, boyuna göre hazırlanacak? Veliler de haklı olarak ne yapacaklarını şaşırmış durumda'' değerlendirmesini yaptı.

Destici, Türk milletinin istikbali ve gelecek 'ahfadının' eşit ortamlarda verileceği ve modern dünyanın tüm imkanlarının paralel bir şekilde sağlandığı bir eğitim yılının, büyük önem taşıdığı kaydederek, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere başarı, velilere ise hayırlar getirmesi dilediğinde bulundu.