BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.454,18
HABER /  MEDYA

BBC'den Melih Gökçek'e sert tepki

Gökçek BBC muhabirini İngiliz ajanı ilan edip hedef haline getirince kurumdan tepki aldı. BBC açıklama yaparak , 'bu kabul edilemez' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - BBC'nin Türkiye'deki muhabiri Selin Girit dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hedefi olmuştu.

Gökçek, Selin Girit'i 'İngiliz ajanı olarak ilan" etmiş ve bugün de fotoğrafını yayınlayarak hedef haline getirmişti.

TEHDİT YAĞDI

Melih Gökçek'in twitterdan savaş açtığı Selin Girit'e tehdit mesajları yağmaya başladı. Bunun üzerine BBC devreye girerek muhabirine yönelik tepkiye yanıt verdi.

BBC AÇIKLAMASI;

BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, BBC'yi ve çalışanlarını hedef alan kampanyayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır.

Türkiye'deki protestoları izleyen muhabirlerimizden biri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine, doğrudan adını anarak sosyal medyada saldırmasının ardından çok sayıda tehdit mesajına hedef olmuştur.

BU KABUL EDİLEMEZ

BBC ve bünyesindeki bütün gazeteciler tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlıdır. BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınması kabul edilemez. BBC'nin yayınları konusunda kurumsallaşmış yorum ve şikâyet mekanizmaları vardır. Türkiye'deki yetkililere bu mekanizmaları kullanmaları çağrısında bulunuyoruz.''


  Selin Girit'e Gökçek'ten öfke seli  

Gökçek, Twitter üzerinden Selin Girit'e karşı kampanya başlattı. Gökçek Girit'i ingiliz ajanlığı yapmakla suçluyor.

 Gökçek'in bu videosu dillere düştü 

Melih Gökçek bu kez video çekti. Sosyal medyada herkes bu videolu mesajı konuşuyor. İşte Gökçek'in son icraati;

Gökçek kendini mahkemeye verecek!

Melih Gökçek kendi kazdığı çukura düştü. Dün, gazeteci Selin Girit ile ilgili bir hasthag başlatan Gökçek dünya listesinin bir numarasına kendisi girdi.
melih-gökçek-kendini-mahkemeye-verecek.jpg