BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  GÜNCEL

Baz eyleminde polis gaz sıktı

Polis Gazi Mahallesi'ndeki eylemde 100 kişilik gruba önce gaz sıktı, sonra geri çekildi

Abone ol

Gazi Mahallesi'nde bu kez baz eylemi vardı... Mahalle sakinleri baz istasyonlarının kaldırılmasını talep ederek basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından baz istasyonlarının kurulduğu binaları hedef alan vatandaşlar çatılara çıkarak balyızlarla baz istasyonlarını kırmak istedi.

POLİS GAZ SIKTI

Bir binadaki baz istasyonlarını kıran vatandaşlar başka bir baz istasyonuna yöneldiğinde polisin müdahalesi ile karşılaştı.

Panzer ve gözyaşartıcı gazla müdahale eden polise vatandaşlar taşlarla karşılık verdi.

Olaylar nedeniyle mahalle savaş alanına döndü. Dükkanları zarar gören esnaf kepenk kapattı. Göstericiler polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçtı.

100 kişilik grup bir evin çatısındaki baz istasyonunu sökmek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale eden polise eylemciler de taş atarak saldırdı. Görüntüler, 1 Mayıs'ta yaşananları aratmadı.

Gazi Mahallesi'nde evlerin çatılarına kurulan baz istasyonları mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. İsmet Paşa Caddesi üzerinde toplanan 100 kişilik grup baz istasyonlarının sağlıklarını tehdit ettiğini belirterek kaldırılmasını istedi. Yolu kapatarak basın açıklaması yapan grup dağılmak üzereyken gruptan bir kaç kişi çatısında iki baz istasyonu bulunan bir eve çıkarak baz istasyonunu sökmek istedi.

Baz istasyonuna zarar veren eylemcilere polis müdahale etti. Göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polis göstericileri ara sokaklara dağıttı. eylemciler de polise taş atarak karşılık verirken, yaklaşık yarım saat süren gerginlik, polisin geri çekilmesiyle sona erdi.