BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Saldırıda yaralananlar Türkiyeye geliyor

37 kişinin öldüğü Musul'daki bombalı saldırıda yaralanan 40 kişi Ankara'ya getiriliyor.

Abone ol

Irak'ın Musul kentinin kuzeyinde Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Şerihan köyünde dün meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmiş, 276 kişi de yaralanmıştı.

Yaralılar için Türkiye devreye girdi. 

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaralananlardan bir kısmının tedavisinin Türkiye'de yapılmasının talep edildiği belirtildi.

GENELKURMAY UÇAK TAHSİS EDİYOR

Bu çerçevede Genel Müdürlüğün, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay ile yapılan koordinasyon sonucu yarın sabah saat 09.00 dolayında Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen bir uçağın Musul'a hareket etmesinin planlandığı bildirildi.

Gönderilecek uçakla 40 yaralı ve refakatçilerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 70 kişinin Türkiye'ye getirileceği ve yaralıların Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınacağı ifade edildi.

Ayrıca, patlamanın gerçekleştiği köy halkına dağıtılmak üzere Kızılay tarafından hazırlanan 200 koliden oluşan kuru gıda malzemesinin de aynı uçakla Musul'a gönderileceği kaydedildi.