BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Balbaya Bakanlıktan yanıt

Silivri Cezaevi'ndeki kasıtlı elektrik kesintileri iddiasına Adalet bakanlığı'ndan yanıt geldi

Abone ol

Ergenekon davası tutuklularının Silivri Cezaevi'ndeki elektrik kesintilerine ilişkin şikayetine Adalet Bakanlığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Mustafa Balbay, son duruşmadaki ifadesinde ''Elektrikler kesiliyor.. Adaleti mumla arıyoruz'' demişti.

Kesintinin trafo yangınından kaynaklandığını belirten bakanlık, "10 gün hiç elektrik verilmediği ve kesintinin kasıtlı yapıldığı iddiası gerçek değil" dedi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kampüste yer alan iki cezaevinde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili olarak, "kesintinin kasıtlı yapıldığı ve insan haklarının ihlal edildiği" yönünde iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yer alan 3 ve 4 No'lu L tipi cezaevlerinde 28 Temmuz Salı günü saat 19.00'da trafo yangını nedeniyle elektrik arızası meydana geldiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızın talimatıyla cezaevi trafolarını kuran şirket yetkilileri çağrılarak elektrik arızasının giderilmesi için derhal harekete geçilmiştir. Bu arada elektrik ihtiyacının giderilmesi için 29 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde jeneratörler devreye sokularak cezaevlerine elektrik verilmeye başlanmıştır.

Ancak jeneratör motorlarının 8 saat çalıştıktan sonra 1 saat dinlendirilmesi gerektiğinden akşam üzeri hava kararmadan 17.00-18.00, sabaha karşı 03.00-04.00 ve gündüz 12.00-13.00 saatleri arasında olmak üzere günde toplam 3 saat elektrik verilememiştir.

5 Ağustos Çarşamba günü trafolardaki arıza giderilerek akşam saat 19.00'dan itibaren şehir şebekesinden yeniden elektrik verilmeye başlanmıştır.

Jeneratörlerden elektrik verilmesi sırasında hükümlü ve tutukluların televizyon izlemesine sınırlama getirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yukarıdaki bilgilerden de açıkça anlaşılacağı gibi söz konusu cezaevlerinde '20 gün hiç elektrik verilmediği, kesintinin kasıtlı yapıldığı ve insan haklarının ihlal edildiği' yönündeki iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."