BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  GÜNCEL

Cami tuvaletinde pisuvar tartışması

Orduda Valilik camilerin pisuvarlarının kaldırılması talimatını verdi. Müftülük kararı uyguladı.

Abone ol

Ordu'nun merkez ve ilçelerindeki camilerin tuvaletlerindeki pisuvarlar, valiliğin isteğiyle söküldü. Ordu merkez ve ilçelerindeki camilerin tuvaletlerinde bulunan pisuvarlar, valilik isteğiyle söküldü.

İtikada ters

Vali Ali Kaban da, camilerdeki pisuvarların kaldırılmasının “gayet normal” olduğunu dile getirdi. Pisuvarların kaldırılmasından bilgisi olduğunu kaydeden Kaban, “Bilgim olmadan yapamazlar. Arkadaşlarımız dediler ki ‘ayakta bevletmek bizim itikadımızca doğru değildir. Ben de o zaman kaldırın dedim. Yani senin itikadına ters bir şeyi kendi şeyine koyuyorsun. ‘Böyle saçmalık olmaz, kaldırın o zaman” dedik. Kaldırdılar” diye konuştu.

Din açısından mekruh, prostat kanseri yapıyor

Konuyla ilgili Müftü Vekili Veysel Çakı şöyle konuştu: “Sayın Valimizin böyle bir talebi oldu, biz de uygun bulduk. Yani sağlık açısından, hijyen açısından ayakta su dökmek, prostat kanseri gibi hastalıklara yol açıyor. Din açısından da mekruh sayılıyor. Vali beyin talimatı oldu, toplantıda görüştük ve bizim denetimimizde olan camilerdeki pisuvarların kaldırılmasını talep ettik. Belediyeye ait tuvaletlere biz karışmıyoruz.”