BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit ve PKKlı annesi buluştu!

Biri oğlunu askerde şehit verdi, diğeri de oğlunu dağda kaybetti. Diyarbakır önemli bir buluşmaya imza attı

Abone ol

Hükümetin Kürt açılımıyla oluşan sıcak rüzgar Güneydoğu'ya ulaştı. Şehit anneleri ve ve gazilerden oluşan bir grup, dağda ölen PKK'lıların aileleriyle bir araya geldi.

Annelerden biri buluşma esnasında "İnşallah artık gözyaşı olmayacak. Hep beraber el ele verelim bu kanı durduracağız" diye konuştu.

Buluşmada “Gençler ölmesin, anneler ağlamasın” mesajı verildi. PKK’lıların anneleri, şehit annelerine beyaz tülbent hediye etti.

Merkezi Ankara'da bulunan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, çatışmalarda ölen PKK’lıların yakınlarına taziye dileklerinde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Ziyaretlerin ardından şehit yakınları, çatışmalarda ölen PKKlıların yakınlarının kurduğu Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi. İki tarafın düzenlediği ortak basın toplantısında “anneler ağlamasın” mesajı verildi.

"KANI KANLA TEMİZLEMEYELİM"

Şehit yakınları adına konuşan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, acıyı kimsenin kendileri kadar hissetmediğini belirterek, annelerin çocuklarının hayatı ile en ağır bedeli ödediklerini söyledi.

Kanın kanla temizlenemeyeceğini ifade eden Öztürk, ”İntikam ve nefret acıları dindirmek yerine artırır ve yaygınlaştırır. Biz anaların çektiği acıyı başka analar çeksin istemiyoruz. Birlikte yaşadığımız bu acı dolu karanlık sayfayı tarihe havale etmekten başka çaremiz yoktur" dedi.

GEÇMİŞİ UNUTALIM

Öztürk, herkesin geçmişi unutması gerektiğine dikkat çekerek, "Gelin hep birlikte geçmişi unutalım. Silahı, nefreti düşmanlığı aramızdan kovalım. Helalleşelim, kucaklaşalım. Çoçuklarımızın birbirlerini öldürmelerini izlemek yerine, onlarla ve tüm halkımızla birlikte, kardeşçe yaşamayı ve huzur dolu bir geleceği hazırlayalım.Tek dileğimiz, hiç kan akmasın, hiçbir annenin yüreği yanmasın. Bunu temin etmek, insan olarak sorumluluğumuzun ve halkımıza karşı borcumuzdur" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Kesmeci ise Diyarbakır'ın tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "Bu buluşma barış için attığımız en önemli adımdır" dedi.

Açıklamanın ardından, PKK'lıların aileleri, şehit annelerine barışın sembolü olarak "beyaz tülbent" hediye ettiler. PKK'lıların anneleri, şehit annelerini kucaklayarak uğurladı.

İşte o buluşmadan fotoğraflar

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE] [PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]