BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Sivasta kıran kırana bir maç

Turkcell Süper Lig'de ilk hafta maçında şampiyonluk adaylarından Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Abone ol

Turkcell Süper Lig’de ilk hafta bugün zorlu bir mücadeleye sahne olacak.

Sivasspor ile Trabzonspor, Anadolu derbisi olarak nitelendirilen maçta, Sivas 4 Eylül Stadı'nda bugün saat 21.00'de karşı karşıya gelecek. Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı, hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Erhan Sönmez ve Cemal Bingül'ün yapacağı maçta, Mürvet Sezer de dördüncü hakem olarak görev alacak.

İki ekip arasında birinci ligde bugüne dek yapılan 8 maçın biri hükmen olmak üzere 5'inden Sivasspor, 1'inden ise Trabzonspor galip ayrılırken, 2 maç golsüz eşitlikle sona erdi. Sivasspor, galibiyetlerinden 4'ünü iç sahada, 1'ini ise dış sahada elde ederken, Trabzonspor tek galibiyetini sahasında aldı. Sivasspor, bordo-mavili ekiple ligde iç sahada yaptığı 4 maçı da (1'i İstanbul'da, 3'ü Sivas'ta) kazanmayı başardı. Bordo-mavililerin Sivasspor'a karşı deplasman galibiyeti bulunmuyor.

İKİ TAKIMDA DA ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Ev sahibi Sivasspor kulüp tesislerinde yaptığı idmanla maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

Sivasspor'da sakatlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören Mehmet Yıldız ve Sezer Badur bugünkü maçta forma giyemeyecek. Anderlecht maçında ayağına aldığı darbe sonucu tarak kemiğinde morarma olan Sedat Bayrak, arka adalesinde çekme olan Yasin Çakmak ve boynunda ağrıları bulunan kaleci Michael Petkoviç'in ise maçta forma giymesi bekleniyor.

Teknik direktör Bülent Uygun'un Anderlecht maçında galibiyete ulaşan kadroyu bozmayıp Trabzonspor karşısında da sahaya süreceği belirtiliyor.

Konuk Trabzonspor’da ise sakatlıkları süren Yattara ve Gökhan Ünal ile yeni transfer Drago Gabric maç kadrosuna alınmadı.