BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL

Bayramda ve hafta sonu hava nasıl olacak?

Güneşli bir haftanın ardından bugün yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkili oldu.

Abone ol

Bayramın 3. gününde yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, İzmir'de yollarda hasara neden oldu.

Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu. Yağmurun İstanbul'da gün içinde kuvvetini artırması bekleniyor.

İzmir'de, dün öğle saatlerinde başlayarak aralıklarla süren sağanak yağmur gece etkisini arttırdı. Araçlar bazı noktalarda göle dönen yollarda ilerleyemedi. Bazı yollarda yollarda çukurlar oluştu. Kentin çeşitli semtlerinde 50 ev ve işyerini su bastı.

SICAKLIK AZALACAK

Yağmur batı, güney ve kuzey bölgelerde kendini kuvvetli hissettirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, cuma ve cumartesi günü ise yurt  genelinde 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, Bolu, Düzce ve Zonguldak için Perşembe ve Cuma günleri için kuvvetli rüzgar ve yağışın etkisiyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üç günlük tahmini şöyle:

CUMA

18.10.2013 Cuma günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

CUMARTESİ

19.10.2013 Cumartesi günü,  Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

PAZAR

20.10.2013 Pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.

YAĞMUR SONRASI YURTTA NELER OLDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağmur nedeniyle bazı yollardaki rögarlar taştı.

Oluşan atık su birikintisi sebebiyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı. İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili alan sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avcılar Ambarlı köprü altı ve E-5 yan yol üzerinde bulunan rögarlar etkili olan sağanak yağış nedeniyle taştı. Yolda oluşan atık su birikintisine giren sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kalırken, E-5’te trafik adeta durma noktasına geldi. Vatandaşlar araçlarının suya girdikten sonra çalışmadığını ve yetkililerden bir çözüm beklediklerini söyledi. Ali Kara isimli bir vatandaş, “Suya girdi aracım. O yüzden çalışmıyor tamirci bekliyorum. Benim gibi birçok araç da suya girdiği için bozuldu. Araçlarını bırakıp gittiler” dedi.

YAĞMUR İZMİR’DE HAYATI FELÇ ETTİ

İzmir’de dün geceden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağış, kentte yaşamı felç etti. Gölete dönen yollarda birçok araç mahsur kaldı. Rüzgarın da etkisiyle kuvvetli sağanak yağış şekli bazı yollardaki kaldırım taşlarının aşınmasına neden oldu, işyerleri taşlardan oluşturdukları setlerle su baskınlarına karşın önlem aldıkları görüldü.

İzmir’de dün öğleden sonra başlayan ve etkisini gece boyunca sürdüren sağanak yağış, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Bayramlaşma ziyaretlerinin devam etmesi üzerine yollardaki trafik akışının yoğunluğu, yağışla ikiye katlandı. Konak Yeşildere caddesinde bulunan tarihi su kemerlerin taşları yağmurun etkisiyle yola saçıldığı görüldü.

Kentin Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde ise manzara doğal göleti aratmadı. Diz boyuna ulaşan yağmur sularının oluşturduğu gölette mahsur kalan araç ve sürücüleri, yardımların gecikmesi üzerine kendi imkanları ile sulardan çıkmaya çalıştıkları gözlemlendi. Öte yandan gıda fabrikalarının yoğunlukta olduğu bölgede bazı iş yerlerinin su baskınlarına karşın taşlardan fabrika önüne set oluşturdukları dikkat çekti. Yağmur, gazetecilere de zaman zaman zor anlar yaşattı.

EDİRNE DE YAĞMURA TESLİM OLDU

Edirne’de sabah saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece aralıklarla seyreden yağmur, sabaha karşı etkisini artırmaya başladı.

Sağanak nedeniyle zaman zaman sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Kenti etkisi altına alan yağış bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Edirne’nin güney ilçelerinde ve Tekirdağ’ın batı çevrelerinde devam etmekte olan sağanak yağışların, ilerleyerek Trakya genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Açıklamada meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.Meteoroloji yetkilileri ise kente sağanak yağışın yarına kadar devam edeceğini bildirdi.

SAĞANAK YAĞIŞ VATANDAŞLARI HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Bursa’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Bursa’da beklenen yağmur yağışı etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan ve bazı bölgelerde etkisini yoğun şekilde gösteren sağanak yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan Bursalılar, Bursaray alt geçitlerine ve bazı iş yerlerine sığındı. Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yağışların bayram boyunca devam etmesi bekleniyor.

ANTALYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA SEBEP OLDU

Antalya'da bu sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bir evde mahsur kalan 13 yaşındaki kız çocuğu polis tarafından kurtarıldı.

Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, merkez Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak, Yenigün, Gebizli, Demircikara mahalleleri ile merkez Kepez ilçesi Teomanpaşa, Demirgül, Varsak ve Güneş mahallelerinde etkili oldu. Yağış sebebiyle onlarca ev ve iş yerini su bastı. Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Teomanpaşa Mahallesi'nde bulunan Sime Yazar Semt Polikliniği'nin girişi yağmur sebebiyle kullanılmaz hale geldi. Hastane çalışanları suyun tahliyesi için büyük çaba sarf ederken, Kızıltoprak Mahallesi 914. Sokak üzerinde bulunan Ahmet Büyükciğer'e ait zemin katta bulunan evde su baskını yaşandı. Bu sırada evde bulunan 13 yaşındaki kızı Ayşenaz evde mahsur kalırken, uzun süre ev içinde kurtarılmayı bekleyen Ayşe Naz, babası ve polisin ortak çalışmasıyla bulunduğu odanın penceresinin demir korkulukları kırılarak evden çıkarıldı. Ahmet Büyükciğer, "Sabah evden çıkarken bir şey yoktu. Telefonla arayıp yağmur var mı diye sordum, evi su bastığı söylenince hemen koştum geldim. Bütün eşyalarım su altında kaldı ama kızıma zarar gelmedi önemli olan bu" dedi.

Yine aynı mahallede 970. Sokak üzerinde yollarda yoğun su birikintisi sebebiyle araçlar giremezken, bazı gecekondu evleri de su bastı. Bazı vatandaşlar çocuklarını sırtlarına alarak karşıdan karşıya geçirdi, araçlardan evlerine taşıdı.
Evini su basan bir kadın ise başına gelenleri gözyaşları içinde anlattı. Bütün eşyalarının su içinde kaldığını söyleyen kadın, "Bayram sebebiyle herkes şehir dışına çıkmıştı, tuvaletlerimiz taştı şu anda evimize giremiyoruz" dedi.