BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayramda milletçe evdeyiz!

Vatandaşın yüzde 83'ü Ramazan Bayramını evde geçirmeyi düşünüyor. Bu yıl da akraba ziyareti öne çıkıyor.

Abone ol

Vatandaşın yüzde 83'ü Ramazan Bayramını evde geçirmeyi düşünüyor. Bu yıl da akraba ziyareti öne çıkıyor.Bayramda tatile çıkmayı planlayanların oranı ise yüzde 12. Tatil planı yapan vatandaşın, bu amaçla ayırdığı bütçe ortalama 456 lira MasterCard, 'MasterIndex' araştırması kapsamında vatandaşın Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili düşüncelerini araştırdı.

Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde, 1000 kişi üzerinde Yöntem Araştırma Şirketi'ne yaptırılan araştırmasına göre halkın yüzde 83'ü bayramı evde geçirecek ve akraba ziyaretinde bulunacak. Katılımcıların yüzde 12'si bayramda tatile çıkacaklarını ifade ederken, yüzde 5'lik kesim önce akraba ziyaretinde bulunup, ardından tatile gideceklerini ifade ediyor. Önce akraba ziyaretinde bulunup daha sonra tatile çıkacakların oranının yüksek gelir seviyesinde yüzde 21'lere ulaşması dikkat çekiyor.

ORTALAMA 456 TL

Yine araştırmaya göre halkın yüzde 61'i bayram için herhangi bir bütçe ayırmıyor. Kalan yüzde 39'luk kesim ise ortalama 456 TL'lik bütçe ayırdığını ifade ediyor. Bu oran yüksek gelir seviyesinde 641 TL'ye çıkarken, düşük gelir gruplarında 282 TL'ye geriliyor.

KARTLA ALIŞVERİŞ

Bayram harcamalarının ödemesini nasıl yapacakları sorulan katılımcıların yüzde 24'ü kredi kartı ile yanıtını verdi. Yüzde 24'lük diğer bir kesim ise bayramda alışveriş yapmayacağını ifade etti. Ramazan Bayramı alışverişlerinde kredi kartı kullanacağını belirten kesim yüzde 57 oranında kredi kartının taksit olanaklarına önem veriyor. Bunu yüzde 32 ile indirim olanakları takip ediyor.

BUGÜN