BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bayram ikramiyesi ödemesi emekliye kaç para ödenecek 2.500 deniyor

Ramazan ayının başlaması ile birlikte milyonlarca emekli bayram ikramiyesi kaç para olacak, 2022 yılında bayram ikramiyesi ne zaman yatacak araştırması başladı. Dini bayramlarda emekliye ödenen 1000 liralık ikramiyenin bu sene 2.500 olacağı iddia ediliyor. Peki emekli ikramiyesi ne zaman yapılır, kimlere emekli ikramiyesi yapılacak.

Abone ol

Mübarek Ramazan ayının başlaması ile birlikte bayram ikramiyesi haberleri de ard arda gelmeye başladı. Devlet tarafından emeklilere dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi 2022 yılında zamlı olacak. 1000 lira olan bayram ikramiyesinin 2.500 lira olacağı ise söylentiler arasında. Henüz net bir açıklamaya yok. Emekli bayram ikramiyesinin ise bayram öncesi nisan ayının son haftası ödenmesi bekleniyor. 

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak: Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018'de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden düşündüğümüz zaman bu sene bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir." dedi.

Bayram ikramiyesi 2. 500 lira olur mu: Hürriyet yazarı Yalçın Bayer konuyu köşesine taşıdı. İşte Bayer’İn yazısındaki ilgili kısım:

2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı’na 69 gün varken emekliye ödenecek ikramiyelere ilişkin çeşitli rakamlar havada uçuşmaya başladı. 2018 yılından itibaren emekli, dul ve yetime dini bayramlarda ilk olarak 1.000’er lira ikramiye ödenmeye başlanmış, geçen yıl bu rakam 1.100’e çıkarılmıştı. CHP, bayram ikramiyelerinin 4.253 lira olan net asgari ücret düzeyinde saptanmasını önerdi. Ancak bu teklifin kabul edilmesi olası görünmüyor. Kamuoyunda 1.100 liralık mevcut ikramiyeye yüzde 80-85 aralığında zam yapılarak 2.000 liraya çıkarılacağına ilişkin görüşler öne sürülüyor. Bir grup emekli gönderdiği mesajda, “Siyasi irade aileleri ile birlikte nüfusun üçte ikisini oluşturan emeklilerin ikramiyesi ile yüzleri tebessüm ettirmeli” diyor.

Yılbaşında memur emeklisinin maaşında ek zam ile birlikte yüzde 30.5 oranında artış olurken, ek zamdan yoksun bırakılan işçi ve Bağ-Kur emekli aylığında yüzde 25.47 oranında artış gerçekleşti. Ek zamdan yararlandırılamayarak şoke olan 11 milyonu aşkın işçi, esnaf ve çiftçi emeklisinin, bayram ikramiyelerinin en az 2.500 liraya yükseltilerek ayrımcılığın bir ölçüde giderilmesini isteğini de iletelim.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak: Emekli bayram ikramiyesi genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Gelişmeleri internethaber'den takip edebilirsiniz.