BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,83
HABER /  POLİTİKA

Bayraktara suç duyurusu

Bayraktar, Malayatya'da telefon görüşmesi yaptı iki siyasi parti suç duyurusunda bulundu. İşte o ziyarette konuşulanlar;

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'daki kentsel dönüşüm projesiyle doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgilendiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm projelerini yerinde incelemek üzere Malatya'ya gelen Bayraktar, Vali Vekili Erdinç Filiz'i makamında ziyaret etti.

Bayraktar, ziyarette, ''Malatya kentsel dönüşüm projesi için çok geç kalmıştır. İnsanlarımızın daha ferah ve güzel ortamlarda yaşamaları için bu projenin bir an evvel bitirilmesi gerekiyor. Malatya'daki kentsel dönüşüm projesiyle direkt olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilgileniyor'' diye konuştu.

TOKİ'nin, Türkiye'yi bir inşaat alanına çevirdiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye genelinde 81 il ve 486 ilçede, 1160 şantiyeyle çalışıyoruz. Malatya ve ilçelerinde bugüne kadar 2 bin 932 daire inşaatı yaptık. Bunun yanı sıra okul ve kamu kuruluşları inşa ettik. Yakın zamanda Malatya'da 400 yataklı bir hastane ve spor kompleksi projemiz vardır. En kısa zamanda inşaatına başlayacağız.''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdoğan Bayraktar, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır'ın, bir mahallede yaptığı toplantıya telefonla bağlanarak bilgi vermesine gelen tepkilerle ilgili olarak yöneltilen ''İki siyasi parti hakkınızda suç duyurusunda bulundu. Bir de telefonla bağlananın siz olmadığınız yönünde bir iddia var?'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

''Burada anlattıklarımı beni telefonla arayan birine de anlatırım. Herkes telefonda konuşabilir. Telefonda konuşmak suç değildir. Biz siyaset yapmıyoruz. Siyasetçi değiliz. Suç duyurusu varsa savcılar da bunu soruşturur.''

Ziyarete, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca da katıldı. Ziyaretin ardından Vali Vekili Erdinç Filiz, Bayraktar'a kayısı hediye etti.