BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunda faciya kıl payı

Kağıthane'deki göcük faciasının ardından Beyoğlu'nda da benzer bir olay meydana geldi.

Abone ol

Yağmur nedeniyle yumuşayan toprağın gecekondularının üzerine geldiğini farkeden ev sakinleri hemen kendilerini dışarı attı. Olayda kimse yaralanmazken 2 gecekondu boşaltıldı.

Edinilen bilgilere göre olay sabah saatlerinde Fetihtepe Mahallesi Dereiçi Sokak 160 numarada bulunan Metin Büyüktaş'a ait gecekondunun arkasında meydana geldi. Aşırı yağmurlar nedeniyle sabaha doğru tepe yamacında bulunan gecekonduların arkasındaki toprak ve kayalar kaydı. Evin yatak odasının bulunduğu tarafa doğru gelen toprak yığınının sesini duyan Metin Büyüktaş evde bulunan 3 çocuğunu, eşini ve annesini dışarı çıkardı. Aynı şekilde komşu evde bulunanlar da dışarı çıktı. Olay sonrası kimse yaralanmazken göçüğün etkilediği 2 gecekondu boşaltıldı.

Gecekondu sahibi Metin Büyüktaş yaşanılanları şöyle anlattı: "Gece ses duyduk. Toprağın kaydığını anladık. Komşumuzla hemen evleri boşalttık. Belediyeye haber verdik. Gelip bir inceleme yaptılar. Arkadaki kavak ağaçları da tehlike arzettiği için itfaiyeye haber verdik. Yetkililerden bir önlem almalarını istiyoruz. En azından arkaya istinat duvarı çekilmeli."

Akşam saatlerinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri tehlike arzeden ve devrilmek üzere olan büyük kavak ağaçlarını kesti.