BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Masa işsize iş buluyor

Bu ilçedeki Beyaz Masa'nın görevlerinden biri de bu... Beyaz Masa'ya başvuran 1500 kişi iş sahibi oldu.

Abone ol

----ADVERTORIAL-----

Vatandaşlardan gelen her türlü dilek, istek, öneri ve şikâyetin süratle çözüm formüllerine kavuşturulması ve konuya ilişkin olarak bilgilendirmede bulunulması Beyaz Masa biriminin asli görevi. Kendisine bire bir ya da telefon-mail gibi yöntemlerle başvuran vatandaşı en geç 48 saat içerisinde çözümle bilgilendiren Halkla İlişkiler uzmanlarının bir diğer başarısı ise yerel yönetim zihniyetini, halkla buluşturan sıcak bir yardım eli sağlamak.

Özetleyecek olursak, Küçükçekmece Belediyesi’nin Beyaz Masa birimine “kamusal bir çağrı merkezi” benzetmesinde bulunmak o kadar da abes kaçmaz. Tabii bu fikrin ardındaki asıl kahramanı da unutmamak gerek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, halk ile iç içe olarak sorunları kaynağında tespit etme zihniyetini kurumuna oturttuğu günden bu yana (takvimler Yeniay’ın göreve geldiği 2004 yılını gösteriyor), bu sevimli ilçenin insanları hayatın her alanında kendisine destek sağlayan bir yönetimle birlikte yaşıyor. Eşine az rastlanır bir lüks bu!

BEYAZ MASA’NIN BEYAZ KATMANLARI

Dört alt birimi var Beyaz Masa’nın; Beyaz Masa Halkla İlişkiler Birimi, Özürlüler Koordinasyon Merkezi, Bilgi Edinme Birimi ve İstihdam Masası
İlçede yaşayan engellilerin her türlü sorunu ile yakından ilgilenen birim, ihtiyaç sahiplerine maddi-manevi her türlü desteğin aktarılmasını amaçlıyor. Özürlülerin eğitimi, bakımı, desteklenmesi gibi konular da bu birimin ilgi alanları içinde yer alıyor.

Bilgi Edinme Birimi, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında gelen halktan gelen soru ve sorunlara yanıt veren bir “Ara Öğren” servisi. Geçmişin ketum devlet yapısı göz önüne alındığında, bir yerel yönetimin icraatlarından dolayı vatandaşı bilgilendirmesi son derece şeffaf ve devamlılığı dilenen bir politika.

Beyaz Masa’nın yan basamaklarından biri ise Beyaz Çözüm. İhtiyaç sahiplerine mobilize olarak anında intikal eden ve soruna müdahalede bulunan bu yapı, erzak yardımı da dâhil olmak üzere muhtelif yardımsal konularda imdada yetişiyor. Telefon ya da uzaktan müdahale ile çözülemeyen sorunların çilingiri de “Beyaz Çözüm” olmuş Küçükçekmece’de.



BEYAZ MASA BANA İŞ BUL…


Bölgesindeki sosyal kalkınmanın kentsel ve sosyal dönüşümle sınırlı kalmaması gerektiğini bilen bir yönetici; Belediye Başkanı Aziz Yeniay. Bu maksatla ilçe halkının özellikle de gençlerin istihdam edilmesi konusuna büyük önem veriyor.

Beyaz Masa’nın görevlerinden biri de ihtiyaç sahiplerine iş bulmak. Karnı aç olana balık vermek yerine balık tutmayı öğreten bilgenin haklılığını da ispat eden bir duruş bu. İş arayan gençleri çeşitli meslek edindirme kurslarına yönlendiren birim, onların geleceğini refaha kavuşturacak imkânları da soruyor, sorguluyor.

Beyaz Masa bu anlamda ise son bir yıl içerisinde 1500 Küçükçekmeceliye iş bularak iddialı bir istatistiğe ulaşmış.

Düşünce bazında; insan zihninde sempatik bir obje gibi duran beyaz masa, Küçükçekmece’de gerçekliğe dönüştüğü zaman omuzlarında ağır bir yük taşıyor.

O halde kolay gelsin.

Küçükçekmece Belediyesi Beyaz Masa Birimi :
(0 212) 411 0 777