BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL

Bayrak yakıldığı iddiası Hatay'ı karıştırdı

Antakya’da üniversite öğrencileri arasında çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Cezaevlerinde açlık grevi başlatan KCK ve BDP'lilere destek vermek isteyen bir grup Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrenci sitelerinde eylem yaptı.

Terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüşen gösteride Türk bayrağı yakıldığı iddiası ortamı gerdi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Alahan Kampüsüne yakın bir noktada bulunan İnci Sitesi'nde 2 gündür devam eden gerginlik sürüyor.

Üniversite’ye en yakın noktada bulunan İnci Sitesi önünde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan arbede de 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üzerinde biri kama olmak üzere 2 kesici alet ele geçirildi.

haberici.20121105035416.jpgDAĞILMAYAN ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE

İnci Sitesi önünde bekleyen bir grup gencin İstiklal Marşı'nı okuyarak başlattıkları protesto gösterisi sonrasında grup dağılmayınca devreye olay yerine gelen Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Başoğlu girdi. 'Dağılın' uyarısına farklı noktalarda buluşarak karşılık vermeyen öğrencilere müdahale yapıldı. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan gruptakiler daha sonra toplanarak birbirlerine taş ve sopalarla saldırmak istedi. Bu arada bir grup site yakınlarındaki boş arazide bulunan çöpleri ateşe verdi.

Güvenlik güçlerinin biber gazıyla müdahale ettiği grup arasından 12 kişi gözaltına alındı. Site ve çevresindeki güvenliği askerlere ek olarak Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât ve Çevik Kuvvet sağlamaya çalışıyor.