BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,09
HABER /  POLİTİKA

Bayrak krizine şok nota!

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bayrak krizi büyüyor. Din müşavirliğindeki bayrak inince Türkiye, Azerbaycan'a nota verdi.

Abone ol

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Din Hizmetleri Müşavirliği önündeki Türk bayrağının indirilmesinden dolayı Azerbaycan'a nota verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Polhov, Türkiye'nin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına nota verdiği yönünde çıkan haberleri

Azerbaycan'daki Din hizmetleri
binası önündeki Türk bayrağı sivil
giyimli Azeriler tarafından indirildi.

doğruladı.

Türk Şehitliği'nin hemen yanında bulunan Din Hizmetleri Müşavirliği binasına bu sabah gelen belediye işçileri, hiçbir açıklama yapmazken, binanın önündeki Türk bayrağını kaldırdı.

OKUL ÖNLERİNDEKİ BAYRAKLAR A KALDIRILDI

Türkiye ile Ermenistan arasında 14 Ekimde oynanan futbol maçına Azerbaycan bayraklarının alınmamasının ardından Azerbaycan'da Türk Şehitliği, Türk okulları ve çeşitli Türk kurum ve kuruluş binaları önündeki bayraklar kaldırıldı.

Azeri yetkililer, ülkedeki "bayrakla ilgili" yasa uyarınca yabancı ülkelerin bayraklarının sadece belirli yerlerde asılabildiğini ifade etti.

AZERİ ŞAİR DERS VERDİ;
"O BAYRAK BU TOPRAKLAR İÇİN ŞEHİT DÜŞENLERİNDİR

[PAGE]



AZERİ ŞAİR DERS VERDİ

Azeriler ilk olarak Türk şehitliğindeki bayrakları indirdiler.  Azeri şair Sabir Rüstemhanlı “O bayraklar bu topraklar için şehit düşenlerindir. Saygılı olalım” deyince bayrak yerine çekildi.

O BAYRAKLAR BİZİ KURTARDI

Dünkü Milli Meclis oturumuna Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, “Yasa neyi gerektiyorsa öyle olacak” diye konuşunca, Azerbaycan’ın milli şairi, Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’nin Eş Başkanı ve milletvekili Sabir Rüstemhanlı, bu sözlere sert tepki gösterdi:

O bayraklar bizi özgürlüğümüze kavuşturmak için Anadolu’dan gelen Türk kardeşlerimizin cenazelerine sarıldı. Tamam, Bursa’da Azerbaycan Bayrağı’na karşı çirkin saldırıyı ben de kınıyorum. Ama unutmamalıyız ki, Bursa sokaklarına 30 bin Azeri bayrağı asılmıştı. Türkiye’nin bayrağı kendi bayrağımızdır ve hepimiz bu iki bayrağa sahip çıkmalıyız” dedi.

Ne çabuk unuttun Rus’u

Rüstemhanlı, diğer milletvekillerinden de destek gören konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Türkiye bölgenin tek lideri olmak için oynuyor. Bizde ise öyle hava var ki, sanki Karabağ’ı Türkiye Ermenilere verdi. Ne tez Rusya'nın Azerbaycan’a karşı yaptıklarını unuttunuz? Türkiye’nin şimdiki yönetimine karşı olabilirsiniz. Fakat bu Türkiye ve Türk düşmanlığına dönüşmemelidir. Azerbaycan ve Türkiye tek yürektir ve kimse bu iki devletin ve halkın arasına giremez.”