BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.446,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Daha fazlası gelsin!

Erdoğan 'dağdan inişlere' ilişkin açıklama yaptı. Karşılamayı hoş karşılamadı. Ama Kandil'e seslenmeyi de ihmal etmedi. Daha fazlası gelsin dedi.

Abone ol

Ağrı'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın talimatı üzerine Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelen PKK'lılar için, "Habur'da umutlarımızı artıran bir gelişme yaşandı" dedi.

Bu kişilerin herhangi bir suça bulaşmadıkları için serbest bırakıldıklarını söyleyen Erdoğan, “Temenni ederim ki daha fazlası gelsin" dedi.

Erdoğan, "Ben Rizeliyim, eşim Siirtli. Demek ki oluyor..." diyerek üst kimliğe atıf yaptı.

TÜRKİYELİLİK ÜST KİMLİĞİNE GÖNDERME

Ağrı'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katılan burada yaptığı konuşmada Kürt açılımına ve PKK'lıların gelişine değindi.

Türkiye'nin hiçbir yerinde anaların ağlamamasını istediklerini söyleyen Erdoğan, bu amaçla başlattıkları açılım süreciyle Türkiye'de yaşayan herkesin 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği' altında kenetlenmesini istediklerini belirtti.

Bu sıkıntıları geride bırakacağız, sadece kan durmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak" diyen Başbakan, bu sorunlarla beslenenlerin de heveslerinin kursaklarında bırakılacağını söyledi.

MUHALEFETE KULAK ASMAYIN

Muhalefetin süreçle ilgili tavrını da eleştiren Erdoğan, “Onları her gün televizyon ekranlarında seyrediyorsunuz. Onların, siyaset ahlakına sığmayan, nezaket kurallarına sığmayan, adaba, erkana uymayan bağrışlarını duyuyorsunuz. Bu süreçten kendilerine rol çıkaran, bu süreçten kendilerine pay çıkarmak için süreci nasıl tahrik ettiklerinin görüyorsunuz. Bunlara kulak asmayın" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLASI GELSİN

İşte önceki gün Habur'da, umutlarımızı arttıran bir gelişme yaşandı" diyen Başbakan, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye giriş yapan grupları hatırlattı, herhangi bir suça bulaşmadıkları için serbest bırakıldıklarını belirtti ve “Temenni ederim ki daha fazlası gelsin" dedi.

Erdoğan, Habur'daki manzarayı 'sorumsuzca' kışkırtanlar olduğunu kaydederek, “Sorumluluk sahibi insanlara yakışan bir manzara mıdır o tavırlar" dedi ve grupları karşılayan siyasi kesimleri eleştirdi.

KARŞILAMAYA KIZDI

Başbakan, karşılama sırasında yapılanları 'şov' olarak niteledi ve “Buradan, herkesi sorumlu davranmaya, sağduyulu davranmaya, samimi davranmaya davet ediyorum" dedi.

BEN RİZELİYİM EŞİM SİİRLİ

Erdoğan, “Bizi bu alt kimlik etnik unsurlar ayıramaz" dedi ve kendisinin Rizeli, eşinin ise Siirtli olduğunu hatırlatarak, 'platonik aşk' polemiğine bir cevap daha verdi:

Bak biz buluştuk. Demek ki oluyor ama bizim ayrılığımız gayrılığımız yok! Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Biz, birilerinin dediği gibi platonik aşk yaşamadık, gerçek aşk yaşadık gerçek aşk!"