BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,81
HABER /  POLİTİKA

Baykalın kafaya şişeyi CHP atmış

İzmir'de kafasına pet şişe yiyen Baykal'a meğer CHP ilçe örgütü komplo kurmuş. Kafaya pet şişeyi atan ise yine CHP'li!

Abone ol

İzmir'de dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı pet şişe atarak proteste eden eski Kent A.Ş. işçileri, olaylardan kendilerinin değil, bazı CHP'lilerin sorumlu olduğunu söyledi.

Olayların içinde olan ve biber gazından etkilen işçilerden Ergün Sağlam ise bazı CHP ilçe örgütlerinin kendilerini tahrik ettiğini öne sürdü. Sağlam, "Özellikle CHP ilçe gençlik kollarından bizi çok tahrik edici el hareketleri ve konuşmalar yapıldı." dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'a yapılan pet şişeli saldırıyı değerlendiren DİSK Genel Başkanı Çelebi, "İnsanlar işlerinden oldu, her türlü haklarını arıyor. Canı yanmış insanların bu son feryadı ve çığlığıdır. Bugüne kadar bu alanda Deniz Baykal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi isimlere çağrıda bulunduk. Bu kişiler iradelerini koydular ama Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak aşılamadı." şeklinde konuştu.

Canı yanan insanların feryatlarının doğru okunmasını isteyen Çelebi, Baykal'ın yaklaşımını önemsediğini ancak kangren haline gelmiş yaranın çözümü için bunun yeterli olmayacağını vurguladı. İşçi fazlalığı gerekçesiyle işten çıkarılanların yerine taşeron getirildiğini vurgulayan Çelebi, bu sebeple işçilerin demokratik tepkilerini dile getirmek için Genel Başkan Baykal'ı karşılamaya gittiğini ifade etti. Karşılama sırasında işçilerin, çözüm için Baykal'a taleplerini haykırdığını dile getiren Çelebi, o sırada yaşanan pet şişeli saldırıyı doğru bulmadığını, bunun bireysel bir eylem olduğunu vurguladı. Polisin sert müdahalesini de eleştiren Süleyman Çelebi, bu müdahaleyi tasvip etmelerinin mümkün olmadığının, orantısız güç kullanıldığının altını çizdi. Çelebi, problemin çözülmemesi halinde farklı eylemler düşündüklerini açıkladı.

HEM İŞTEN ATILDIK HEM DE HAKARETE UĞRADIK

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı ve aynı zamanda işçilerin sözcüsü olan Mehmet Çınar da, havalimanına gidiş amaçlarının Deniz Baykal'a dertlerini anlatmak olduğunu belirterek, "Oraya pet şişe atmak için gitmemiştik, bu bize yakışmaz. Baykal'la görüşerek sıkıntımızı anlatmak istemiştik ancak bizi, 'İnadına CHP, inadına sol' şeklinde sloganlar atarak tahrik ettiler. Hem işten atıldık hem de hakarete uğradık." dedi.

Çınar, 120 gündür devam eden problemin çözülmemesi durumunda, Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne doğru, 'İşe dönüş yürüyüşü' başlatacaklarını belirtti. Kent A.Ş.'den 300 işçinin atılmasında Karşıyaka'dan Bayraklı ilçesinin ayrılmasının bahane olarak gösterildiğini ifade eden Çınar, atılan işçilerden daha fazlasının taşeron olarak alındığını vurguladı. Havalimanında ayrıca CHP'li korumaların hışmına uğradıklarını, belirten Çınar, polisin tutumunu da çok sert olarak değerlendirdi.

Olayların içinde olan ve biber gazından etkilen işçilerden Ergün Sağlam ise bazı CHP ilçe örgütlerinin kendilerini tahrik ettiğini öne sürdü. Sağlam, "Özellikle CHP ilçe gençlik kollarından bizi çok tahrik edici el hareketleri ve konuşmalar yapıldı." dedi.