BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,59
ALTIN 2.385,02
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sami Yusuftan ruhani müzik

İslam dünyasının müzik yıldızı Sami Yusuf Türkiye'ye geliyor. Genç müzisyen konserinde kimi görmek istedi?

Abone ol

2004'teki ilk albümüyle müzik listelerinde zirveye yerleşen Azeri asıllı Sami Yusuf, 4 Eylül'de İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

İngiltere'de yaşayan genç müzisyen ile konser öncesi Zaman gazetesi görüştü. Kendisine şarkı sözü yazan Sezen Aksu'ya hayranlığını ifade eden Yusuf, 'Minik Serçe'yi de konserine bekliyor.

Sami Yusuf müslüman ülkelerden sadece Türkiye'ye saygı duyduğunu da sözlerine ekliyor. Müziğinin ilahi değil ruhanî müzik olduğunu belirten Yusuf, "Türkiye, Müslümanlar için büyük umut, rol model." şeklinde konuşuyor.

 Sezen Aksu 'Without You' isimli şarkısına Türkçe söz yazdı

 Giz

Eser bir yel dağılır sis
Ne iz bırakır ne bir Giz Yine o derin, dipsiz
O şefkatle affeden

Evvelim şimdim ahirim Benim sevgili sahibim
Bir okula misafirim
Mezuniyeti bekleyen

KİMLERİ DİNLİYOR?

Her kesimden şarkıyı dinlemekten hoşlanıyorum. Batı'dan Bob Dylan'ın şarkı sözlerini, Michael Jackson'un ritimlerini ve melodilerini, Elton John'un sesini çok severim. Ciddi bir klasik müzik dinleyicisiyim. Türkiye'den ise Sezen Aksu'yu beğeniyorum. Her ne kadar anlayamasam da şarkı sözlerinin her kesimden insanı derinden etkilediğini biliyorum. Bence kendisi müzik ve sözleri bu kadar zarafet ve güzellikle harmanlayan nadir insanlardan. Dinlediğim Kürt veya Azeri bir sanatçı yok; ama Azerilerin folklorik müziklerini çok severim. Özellikle de Rashid Bebudov ve orkestrasını...

ALBÜMLERİ İLAHİ OLARAK ALGILANMASINA ÜZÜLÜYOR MU?

Aslına bakarsanız bu benim için o kadar da korkutucu bir şey değil. Ama bu tarz şeyleri düşündüğümde de zaman zaman moral bozucu olabiliyor. Arap dünyasında ise durum biraz daha farklı. Çünkü onlarda laik müzik veya dinî müzik gibi bir ayrım yok. Gerçekten hoşlarına gidiyorsa dinlerler. Hayranlarım beni hiçbir zaman ilahi söyleyen bir şarkıcı olarak görmedi. Bu da benim tam olarak istediğim şey.

SAMİ YUSUF'TAN MUHTEŞEM PARÇALAR HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]




Sami Yusuf, KRAL TV'de iftar programında Türk sanatçı Orhan Ölmez'le Muhammed(sav)-II parçasını çalıyor


[PAGE]


without you 2009 albümünden



[PAGE]



without you 2009 albümünden



[PAGE]





Sami Yusuf El Cezire televizyonunda Filistin için şarkı söylüyor.