BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.509,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Arkın Memduh Üne diz çöktü

Cüneyt Arkın'ın yönetmen Memduh Ün'e karşı boynu kıldan ince.. Kendisine "İyi oyuncu değil" diyen Ün'e cevap verdi.

Abone ol

Yönetmen Memduh Ün'ün Gece Gündüz'e verdiği özel röportajda söylediği bu sözler tartışma başlattı. "Cüneyt Arkın ve Ayhan Işık iyi oyuncu değil" diyen Ün'e Cüneyt Arkın cevap verdi.

"MEMDUH NE DESE KUTSALDIR"

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, "benim hem hayat hem sinema yönetmenimdir" diyerek usta yönetmene övgüler yağdırdı. Arkın tartışmayla ilgili şunları söyledi:

"Memduh ne dese kutsaldır kabuldar, hatta iltifattır. Türk sinemasını yapan bir kaç kişi varsa Atıf Yılmaz, mesela Lütfi Akat onlardan en önemlisi ve eskisi Memduh Ün'dür. Sette geldiği zaman önce insanlara orada çalışanların yüzüne bakar. Eğer onlar iyiyse mutluysa o da mutludur. Türk sinemasını yapan bir insandır. Ona nasıl saygı duymayız? Nasıl onun ellerini ayaklarını öpmeyiz? Ben ona çok şey borçluyum. "

MEHDUH ÜN NELER DEMİŞTİ?

[PAGE]

NTV’de Yekta Kopan’ın sunduğu ’Gece Gündüz’ programına konuşan Yeşilçam’ın ünlü yönetmeni Memduh Ün, en beğendiği aktörler sorulduğunda şaşırtıcı bir yanıt verdi. Usta yönetmen, “Sinemaya tabii çok büyük katkıları olmuş insanlar var ama onlar öyle çok iyi oyuncu değil. Ne Ayhan Işık ne Cüneyt Arkın değil. Bunlar malzeme. Ayhan Işık’ı iyi kullandığınız zaman, 10 numara sonuç alırsınız. Rol oturursa, iyi de kullanırsanız, zımba gibi bir adam. Fiziğiyle de oynadığı oyunla da” dedi. Vatan gazetesinin haberine göre; Memduh Ün, Kemal Sunal’ı çok beğendiğini ifade ederek “Çok çok iyi bir oyuncu” tabirini kullanırken, Tarık Akan için de “İyi oyuncu” dedi.

4 DEĞİL ÜÇ YONCA

Kadın oyuncular arasında Memduh Ün’ün 3 favori ismi var. Çok tartışılan 4 yapraklı yoncaya pek de itibar etmediği görülen Memduh Ün, “3 çok iyi var. Türkan (Şoray), Hülya (Koçyiğit), Fatma (Girik)” diye konuştu.

MEMDUH ÜN VE CÜNEYT ARKIN ESKİ BİR FİLMDE BİRLİKTE

[PAGE] [PAGE] [PAGE]