BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.416,45
HABER /  POLİTİKA

Baykalın aklı Köşk seçiminde

Baykal, Türkiye'nin bir gerginliğe, sürüklenmeden her iki seçimi de sükunetle aşabileceğini savundu.

Abone ol

''Biz daha geçerli bir öneri yapıyoruz: Seçimleri, Haziran'a değil Nisan'a alalım. Böylece Cumhurbaşkanlığı seçimini de yeni Meclis yapar'' diyen Baykal, Türkiye'nin bir gerginliğe, sürüklenmeden her iki seçimi de sükunetle aşabileceğini savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''güvenlik konusunda askerin ayrı, siyasetçinin ayrı politikasının olamayacağını'' söyledi. Baykal, parti genel merkezinde, parti yöneticilerine, milletvekillerine, partililere ve vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure dağıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, genel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir soru üzerine, seçimlerin erkene alınmasının yerinde bir düşünce olduğunu kaydetti.

''Biz daha geçerli bir öneri yapıyoruz: Seçimleri, Haziran'a değil Nisan'a alalım. Böylece Cumhurbaşkanlığı seçimini de yeni Meclis yapar'' diyen Baykal, bu durumda Türkiye'nin bir gerginliğe, sıkıntıya sürüklenmeden her iki seçimi de sükunetle aşacağını savundu. Baykal, ''Madem erken seçim yapılabiliyor, erken seçimin yapılması ne ekonomiye zarar veriyor ne de istikrarı bozuyor. O zaman niye Nisan'a almıyoruz? İki ay erken olacağına, beş ay erkene alın. Konuyu en güzel şekilde çözün. Biz, bunu yürekten destekleriz'' dedi.