BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fenerbahçe arayı açıyor

Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada galip gelen Fenerbahçe, takipçileriyle arasındaki farkı açıyor...

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe-Sakaryaspor maçının kadroları şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ali Saygın Öğel, Nihat Mızrak

Fenerbahçe: Volkan, Appiah, Ümit, Tuncay, Tümer, Önder, Alex, Semih, Deniz, Lugano, Edu

Sakaryaspor: Martinez, Murat Duman, Murat Erdoğan, Suat, Savaş, Zafer, Musa, Hakan, Capuro, Sedat, Cem

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşma Sakaryasporlu futbolcuların vuruşu ile başladı. İki ekibe de başarılar...

3. dakika. Sakaryaspor kendi yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Fenerbahçe'nin bu dakikada orta sahada kaybettiği topla sağ kanattan Musa hareketlendi. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği top Capuro'nun başının üzerinden geçti.

4. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanattan Appiah meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Semih'in bir adım önünde Murat Duman topu kafa ile karşıladı.

5. dakika. Fenerbahçe gole Semih ile gole yaklaştı. Alex'in harika pasıyla ceza sahasında savunmanın arkasına sarkan golcü isim altıpastan meşin yuvarlağı yan ağlara vurdu.

 6. dakika. Fenerbahçe yarı sahasında hakemin faul düdüğünden sonra topa vuran Sakaryalı futbolcu Cem Yanık sarı kartı gördü.

7. dakika. Fenerbahçe Appiah ile çok net bir fırsattan yararlanamadı.Orta sahadan atılan derin pasta kaleci Martinez ile karşı karşıya kalan Ganalı yıldız topu üstten auta vurdu.

9. dakika. Fenerbahçe gol için bastırıyor. Tümer sol kanattan üst üste şık çalımlarla Sakaryaspor ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun ortasına savunma ayak koyarak kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.



 10. dakika. Sakaryaspor'da Capura itirazdan sarı kart gördü.  Kartı gördükten sonra hakemi alkışla protesto etti. Hakem 2. kartı göstermedi. Arjantinli futbolcu kırmızı karttan kurtardı.



15. dakika. Fenerbahçe atağında Martinez, Semih'in göğsüne tekmeyi vurdu. Hakem Bülent Yıldırım bu pozisyonda devam kararı verdi.



Martinez'in kasıt kokan tekmesinden sonra Sarı-Lacivertliler hakemden kırmızı kart ve penaltı kararı bekledi.


 19. dakika. Fenerbahçe golü Tümer Metin ile buldu. Ceza sahası önünde Alex sert bir şut çıkarttı. Martinez köşeden topu çelmeyi başardı. Dönen top Tümer'in önünde kaldı. Yıldız futbolcu ayağının içiyle meşin yuvarlağı yerden köşeye bıraktı.


Tümer'in bu golüyle Fenerbahçe, Sakaryaspor karşısında 1-0 öne geçti

21. dakika. Fenerbahçe, 2 gol için Sakaryaspor kalesine sağlı sollu ataklarla yükleniyor. Bu bölümlerde maçın mutlak hakimi Fenerbahçe... Sol kanattan Alex'in ceza sahasına kestiği topa Semih altıpas içinde yükseldi. Golcü isim uygunda topa kafayı istediği gibi vuramadı.



23. dakika. Fenerbahçe 2. gole Semih ile çok yaklaştı. Sol kanattan Tuncay atağı sürükleyen isim oldu. Bu futbolcunun ceza sahasına yerden gönderdiği topu Alex ön direkte şık bir topuk pasıyla altıpas içindeki Semih'e bıraktı. Semih topa vurmakta geçikince savunma son anda araya girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.



29. dakika. Sakaryaspor atağı sağ kanattan gelişti. Hakan topu çizgide Deniz'den söküp ortasını yapmak isterken, Fenerbahçeli futbolcunun faulüyle yerde kaldı. Serbest atışı Hakan kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Sarı-Lacivertli savunma kafa ile uzaklaştırdı.

30. dakika. Fenerbahçe'nin Sakaryaspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertliler net fırsatlardan da 2. golü çıkartamadı. Sakaryaspor, golü kalesinde gördükten sonra daha açık bir futbol oynamaya başladı. Bu andan itibarende Fener'in gol pozisyonları arka arkaya gelmeye başladı.

34. dakika. Maçın bu bölümlerinde Fenerbahçe'nin temposu biraz düştü. Sakaryaspor, orta sahada direncini biraz artırdı. Konuk ekip beraberlik golü için etkisizde olsa ataklar geliştirmeye çalışıyor.

38. dakika. Fenerbahçe bu dakikada Sakaryaspor kalesinde etkili oldu. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topu Sakarya savunması bir türlü uzaklaştıramadı. Semih'in üzerinden geçen topu Appiah tekrar altıpas üzerine ortaladı. Edu'nın vurduğu top savunmaya çarparak kornere çıktı.

40.dakika. Maçın ilk yarısı için son bölümlere girildi. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı-Lacivertliler'in hızı bu anlarda biraz olsun kesilmiş görünüyor.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma bölümü olarak 1 dakika işaret etti.

Maçın ilk yarısı sona erdi. Fenerbahçe ilk 45. dakikayı Tümer Metin'in golüyle 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 46. dakika.
Fenerbahçe'de ikinci yarıya Mehmet Yozğatlı oyuna dahil oldu. Kenara alınan futbolcu Deniz Barış oldu.

47. dakika. Sakaryaspor ikinci yarının hemen başında beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasına ortalanan topa Capuro hareketlendi. Volkan'ın elinden kaçırdığı top bir anda kaleye yöneldi. Meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinde Önder Turacı çıkarttı. Sakaryalı futbolcular gol itirazında bulundu. Hakemin kararı devam oldu.



48. dakika. Fenerbahçe atağında Tuncay ceza sahasının önünden sert bir şut çıkarttı. Kaleci Martinez harika uzanarak topu çelmeyi başardı.

53. dakika. Sakaryaspor ikinci yarıya daha etkili başladı. Konuk ekip beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topta Cem Yanık savunmanın arkasına sarkıp topla buluştu. Yan hakem ofsayt bayrağını çekti. Cem, altıpas içinde yatarak topa vurdu. Top kaleci Volkan'dan döndü. Yan hakemin kararı tartışılır.



57. dakika. Fenerbahçe'nin Sakaryaspor karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip bu yarıda ilk yarıya oranla daha vasat bir futbol ortaya koyuyor.

 60. dakika. Sakaryaspor'da Hakan saha kenarına alındı, yerine deneyimli isim Evren oyuna dahil oldu.

61. dakika. Fenerbahçe, sağ kanattan Alex'in kullandığı serbest atışta Lugano ile 2. gole yaklaştı. Sakarya savunmasının ofsayt düşüncesiye itiraz ettiği anda Lugano uygun durumda kafayı istediği gibi vuramadı.



63. dakika. Fenerbahçe 2. gol için Sakaryaspor kalesine yükleniyor. Sol kanattan Tuncay'ın sürüklediği atakta top ceza sahası önündeki Tümer'e geldi. Tümer'in yerden sert şutunda Martinez köşeye giden meşin yuvarlağı uzanarak iki hamlede kontrol etmeyi başardı.



66. dakika. Saraçoğlu Stadı'nda maç 1-0'lık skora düğümlenip kaldı. İki ekibin gol için ataklarında sonuç değişmedi. Fenerbahçe'nin maçın son bölümlere girilirken atakları yerini kontrollü futbola bıraktı. Sakaryaspor ise beraberlik için tüm kozlarını birer birer sahaya sürmeye devam ediyor.

 67.dakika.Sakaryaspor'da teknik patron Şaban Yıldırım, ilk yarıda sarı kartı bulunan Capuro'nun yerine topla çok süratli olabilen Cangele'yi sahaya sürdü. Artık konuk ekip tamamen golü düşünüyor.

68. dakika. Sakaryaspor atağında Fenerbahçe ceza sahasının sol çarprazında topla buluşan Cem Yanık, kaleyi gördüğü anda şutunu çekti. Volkan üzerine gelen topu yumruklayarak kornere çeldi.

 69. dakika. Fenerbahçe'de Tuncay Şanlı rakibine sert girince hakemden sarı kartı gördü. Ceza sınırındaki Şanlı bur kart ile haftaya oynanacak maçta cezalı duruma düşmüş oldu.

 70. dakika. Fenerbahçe'de Semih Şentürk'ün yerine Deivid sahaya giren isim oldu.

71. dakika. Sakaryaspor sağ kanattan Evren'in kullandığı serbest atışta Cem Yanık ile Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Arka direğe inen meşin yuvarlağa Volkan hatalı çıktı. Volkan'ın uzaklaştıramadığı topa Cem Yanık istediği gibi vuramadı, top auta çıktı.

73. dakika. Sakaryaspor maçın sonlarına doğru girilirken beraberlik golü için atakları sıklaştı. Sarı-Lacivertli ekip bu bölümde yarı sahasında çıkmakta güçlük çekiyor. Sol kanattan Cangele, köşe atışından gelen topta şık çalımlarla ceza sahasına girip sıfırdan ortasını yaptı. Volkan altıpas içine tehlikeli gelen topu yükselerek kontrol etmeyi başardı.

76. dakika. Sakaryaspor maçın bu bölümlerinde oyunu tamamen Fenerbahçe yarı sahasına yıkmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip maçın 1-0'lık sonuçla bitmesi için razı bir futbol sergiliyor. Sakarya atakları tehlikeli oluyor.

 77. dakika. Sakaryaspor'dat Sedat, rakibine sert girince sarı kartı gördü.

 78. dakika. Fenerbahçe'de Alex alkışlarla yerini genç Olcan'a bıraktı.

 78. dakika. Sakaryaspor'da da Sedat yerin Ergin'e bıraktı.

79. dakika. Fenerbahçe 2. gole oyuna az önce giren Olcan ile çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Olcan çarprazdan ters köşe harika bir şut çıkarttı. Martinez harika uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi. Köşe atışından gelen topa yine Olcan kafayı vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

83. dakika. Sakaryaspor beraberlik golüne Evren ile çok yaklaştı. Sağ kanattan topu önüne alan Evren çarprazdan kaleye doğru etkili bir orta kesti. Volkan Cangele'den önce çıkarak meşin yuvarlağı yumrukladı. Ceza sahasının dışına düşen topu Musa kontrol ettiği anda şutunu attı. Volkan'ın kalesine dönmeye çalıştığı anda meşin yuvarlak üstten auta gitti.



85. dakika. Sakaryaspor bir kez daha Evren ile Fenerbahçe kalesini yokladı. Ceza sahasının önünde kaleyi yoklayan Evren'in şutunda top direğin dibinden auta gitti.

88. dakika. Lider Fenerbahçe maçın son dakikalarına sıkıntılı girdi. Düşme hattında bulunan Sakaryaspor ikinci yarıda Fenerbahçe kalesinde daha etkili pozisyonlar geliştirdi. Sarı-Lacivertli ekip 1-0'lık üstünlüğünü korumaya çalışıyor.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Fenerbahçe tamamen yarı sahasına çekilmiş durumda. Sakaryaspor sağlı sollu ataklarla beraberlik golünü arıyor. Sahada futbolcular, tribünde taraftarlar strersli anlar yaşıyor. Sarı-Lacivertli ekip üstünlüğünü korumaya çalışırken özellikle orta sahada çok top kaybı yapmaya başladı. Lider'in bu maçta yaptığı top kaybı 54'ü buldu.

Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika işaret etti.

90+3. dakika. Sakaryaspor tüm hatlarıyla Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Kaleci Martinez'de köşe vuruşu için Fenerbahçe ceza sahasına geldi. Evren'in kullandığı köşe atışında savunma topu kafa ile uzaklaştırdı.

Hakem bu atağında ardından maçın son düdüğü çaldı.

Fenerbahçe özellikle ikinci yarısında zor anlar yaşadığı maçta Sakaryaspor'u Tümer Metin'in ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup ederek takipcileriyle arasındaki puan farkını açmayı başardı.