BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.407,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykaldan ilginç açıklamalar

Başkanlık için Kılıçdaroğlu adı ağızdan çıktı CHP karıştı.. Peki Deniz Baykal son gelişmeyi nasıl yorumluyor?

Abone ol

CHP'de Baykal'dan boşalan koltuğa kimse yanaşmıyor, yanaşamıyor. Ortalık karışınca Kılıçdaroğlu hemen geri çekilmek zorunda kaldı. Deniz Baykal ise temkinli konuşmasına devam ediyor.. İsim zikretmekten kaçınan Baykal'ın partililerin kendisine süreci götürebilecek bir ismin olmadığını söylemesi dikkat çekti.

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, partide yaşanan Kılıçdaroğlu depremi sonrası Baykal ile konuştu.

'ARAYIP DÜZELTTİ'
Sayın Özyürek, aklınızdaki isim olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu zikretti. Ortalık hareketlendi. Sonra bir düzeltme yaptı. İzleyebildiniz mi?
- Hayır ben izlemedim. Ama Mustafa Özyürek beni aradı, ben bir ifade kullandım ama yanlış anlaşıldı, sonradan düzelttim, dedi. Herhalde akla gelen isimler denilince, Kemal Bey’i o anlamda söylemiş.

Baykal ne derse o
CHP sözcüsü Mustafa Özyürek dün "Baykal'ın aklında bir isim var mı?" sorusuna "Tartışıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu da bu isimlerden biri" deyince yer yerinden oynadı. Baykal'dan jet yalanlama geldi: "Kafamda isim yok olursa ben açıklarım" Daha sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu da adaylığının söz konusu olmadığını belirtti. Siyasi gözlemciler Baykal'ın işaret etmediği sürece bu ortamda aday isminin telaffuz edilmesinin çok zor olduğuna işaret ediyorlar.



'İSİM SÖYLEMEM'
Siz arkadaşlarınızla görüşürken bir isim telaffuz ettiniz mi?

- Hayır. Bu yanlış olur. İsim zikretmemin yanlış olacağını daha önce de size söylemiştim.

'KIRILMAM BEH HAZIRIM'
Parti yöneticilerinin size önerdiği isimler var mı?
- Sorumluluğunu üstlenerek bir isim önermiyorlar. Ben arkadaşlara samimiyetle; gidin araştırın, partiyi yoklayın, eğilimleri alın ve bana isim önerin, dedim. Dikkatle bakın; adı geçenler, geçmeyenler, öne çıkmış isimler veya hiç çıkmamış sıfırdan başlayacak isimler; kim olursa; partiyi toparlayacak birini ve birilerini bulun, önerin dedim. Onları cesaretlendirmeye çalışıyorum. Ben kırılırım, alınırım diye düşünmeyin. Ben hazırım. Destek de veririm. Partiyi toparlayacak, bütünlüğü koruyacak, çekip çevirecek isimler bulun, dedim.

'YOK DİYORLAR'
Size nasıl bir sonuç bildiriyorlar?
- Gelip, özel bir dönemden geçiyoruz; referandum olasılığı var, diyorlar. Bunu toparlayacak isim yok diyorlar. Sorumluluğunu alarak şu isim veya isimlerdir, demiyorlar. Ben kendilerine referandum olursa meydan meydan gezip katkımı vereceğimi de söylüyorum. Bunun için resmi görevim olması gerekmediğini de söylüyorum. Tekrar bakın, araştırın, diyorum.