BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Topal gitti sıra Guizada

İspanyol devi, Türkiye'deki ilk hedefinde mutlu sona ulaştı, şimdi gündemde Güiza var. Düşünülen rakam ise...

Abone ol

Galatasaray Kulübü, futbolcusu Mehmet Topal’ın transferi için İspanyol Kulübü Valencia ile sonunda anlaştı.

Sarı-kırmızılı kulüp ile dün kıran kırana bir pazarlığa oturan Valencialı yöneticiler, 5 milyon euro karşılığı transfere noktayı koydular. Mehmet Topal, kulüpten alacağı 500 bin eurodan da vazgeçince Galatasaray 5.5 milyon euroluk bir gelir elde etti.

İspanyol ekibinin Mehmet’e ise her yıl için 1 milyon, maç başına da 15 bin euro vereceği bildirildi. Bugün veya yarın İspanya’da sağlık kontrolünden geçecek olan milli oyuncunun dört yıllık imza atacağı açıklandı.

Gitmeyi istiyor

Mehmet Topal’ı renklerine bağlayan Valencia Kulübü’nün ikinci hedefinin ise Fenerbahçeli Daniel Güiza olduğu öğrenildi. İspanyol ekibinin sezon sonunda Barcelona’ya gidecek olan David Villa’nın boşluğunu sarı-lacivertli ekibin yollarını ayırmayı planladığı Güiza ile doldurmayı planladığı bildirildi.

Tecrübeli oyuncu ile ilk sıcak temasın İspanya Milli Takımı’nın kampında gercekleşeceği, Güiza’nın da tekrar ülkesine dönmeye yeşil ışık yaktığı belirtildi.
Golcü oyuncunun geçtiğimiz devre arasında verdiği bir röportajda, “Valencia’da oynamayı çok isterim” ifadelerinin bu transfer girişimde önemli rol oynadığı kaydedildi. İspanyol yetkililerin Güiza ile herhangi bir sorun yaşanmayacağına kesin gözle baktıkları ancak Fenerbahçe ile yapılacak bonservis görüşmelerinde sıkıntı doğabileceğini düşündükleri belirlendi.

Ekonomik olarak pek de parlak bir dönem geçirmeyen Valencia’nın, Güiza için astronomik bir rakam ödeyemeyeceği, David Villa’nın transferinden gelecek 40 milyon euronun toplam bütçeyi oluşturduğu bildirildi.

Güiza çin en fazla 8 milyon euro ödemeyi planlayan Valencia’nın bu rakamı kabul ettirmek için Fenerbahçe’yi ikna etmeye çalışacağı kaydedildi.